Lefevere: 'Onze trainer heeft Evenepoel deelname aan Giro uit het hoofd kunnen praten'

Patrick Lefevere doet uit de doeken dat Remco Evenepoel eerst net als Pogacar de Giro wilde rijden. Hij had daar wel een heel andere reden voor...

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-02

Patrick Lefevere was onlangs te gast in de podcast van De Rode Lantaarn. Een prachtig gegeven natuurlijk, want de grote baas van Soudal Quick-Step is niet op z'n mondje gevallen. Dat bleek ook wel, want hij sprak redelijk vrijuit over de geklapte fusie tussen zijn team en Jumbo-Visma - daar lees je hier alles over.

Giro

Maar hij kwam uiteraard ook te spreken over zijn grote poulain, Remco Evenepoel. De 24-jarige Belg staat dit jaar voor zijn debuut in de Tour de France, maar als het aan hemzelf had gelegen dan had hij ook de Giro gereden, deed Lefevere uit de doeken.

"Zijn eerste idee was om Giro en Tour te doen. Onze trainer heeft dat uit zijn hoofd gepraat, zelf heb ik wijselijk gezwegen. Of hij de Giro wilde doen vanwege de tijdritten? Ik denk ook vanwege het afhouden van de druk."

Geen grootheidswaanzin, maar druk wegnemen

Dat was geen grootheidswaanzin van Evenepoel, maar hij wilde vooral vrijer kunnen rijden in de Tour. "Het uitgangspunt, podium rijden in de Ronde van Italië, neemt een bepaalde druk weg. Die gaat er nu meer zijn. Als hij de Giro had gereden, was er toch een klein beetje drukvermindering.”

Nu is de Tour dus het enige hoofddoel op rondegebied. Dat zorgt in het wielergekke België ongetwijfeld wél voor de nodige druk. Lefevere beseft dat terdege. Evenepoel heeft het zelf vooral over ritwinst in de Tour, maar Lefevere mikt hoger. Hij vindt dat Evenepoel wel degelijk voor een klassement moet gaan tegen Vingegaard, Pogacar en Roglic.

Achtergrond
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023