🎥 Cavendish maakt al fietsend selfie met Colombiaanse fan

Mark Cavendish heeft het naar z'n zin in Colombia. Hij wint niet alleen sprints, maar hij maakt er ook nog bijzondere selfies...

Presidential Cycling Tour of Turkiye 2023 stage-4

Mark Cavendish is z'n laatste seizoen - dit keer écht z'n laatste seizoen - als profwielrenner begonnen in Colombia. Daar rijdt hij met veel Zuid-Amerikanen de Ronde van Colombia.

De Manx Missile werd in de eerste etappe derde in de massasprint achter Fernando Gaviria en Davide Persico, maar gisteren wist hij te winnen en Gaviria in een rechtstreeks duel te verslaan. Hier zie je beelden van de sprint.

Goedgemutst

Maar Cav is verder ook zeer goedgemutst in het wielergekke Colombia. Dat bewijzen onderstaande beelden. Na een rit nam hij - nou ja eigenlijk niet echt - uitgebreid de tijd voor een selfie. Dat Cav op mooie wijze, namelijk al fietsend.

Hij pakt het telefoontje van zijn jonge Zuid-Amerikaanse fan en zet zichzelf en de jonge Colombiaan even snel op de foto. Echt een plaatje om voor altijd te bewaren!

Programma Cav

Na de Ronde van Colombia vliegt Cavendish naar Azië, waar hij in het Midden-Oosten de UAE Tour zal betwisten tegen een veel sterker sprintersveld dan hij in Colombia tegenkomt - onder andere Olav Kooij, Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen staan aan de start.

Daarna is hij in Europa te zien, waar hij in maart is de Tirreno-Adriatico zal betwisten en later ook te bewonderen zal zijn in Milaan-Turijn. Z'n grote doel is dit jaar natuurlijk de Tour, waar Cavendisch z'n 35ste etappezege wil boeken en zo alleen recordhouder wil worden van het aantal gewonnen etappes in de ronde - hij deelt dat nu met niemand minder dan Eddy Merckx.

Pelotonpraat
  • Photo: Brian Hodes/Cor Vos © 2023