📸 Laatste voorbereiding voor E3: Wout van Aert brommert met 45 per uur door het Vlaamse land

Wout van Aert zette nog even de puntjes op de i in een razendsnelle laatste training gisteren voor hij vandaag Mathieu van der Poel treft.

Tour de France 2023 - stage 14

Vandaag begint het voorjaar dan écht. Niet omdat het een lekkere lentedag is - juist niet - maar omdat Wout van Aert en Mathieu van der Poel in de E3 Saxo Classic voor het eerst de degens kruisen op de weg dit jaar.

Snelheid in de benen

En wat ons betreft kan het voorjaar dan pas beginnen. Wout van Aert denkt er zelf ook zo over. Na z'n zeer lange hoogtestage op Tenerife (hier zie je de indrukwekkende trainingen die hij daar reed) deed hij het deze week wat rustiger aan.

Op maandag en dinsdag waren er nog relatief rustige en kortere trainingen op Tenerife; woensdag deed Van Aert niks. Gisteren zette hij de benen even flink op spanning met een rit van een goede 90 kilometer a 45 kilometer per uur. Snelheid in de benen, noemen we dat.

Anderhalve brommer

Let wel, hij schrijft bij de rit dat het moto paced was. Dus de half mens, half brommer, zoals Thijs Zonneveld Van Aert graag noemt, reed ook nog eens achter een brommer - anderhalve brommer dus.

Dat Van Aert zin heeft in de dag van vandaag blijkt wel uit de rittitel die hij de twee uur fietsen achter de brommer meegaf: Pretparkzenuwachtig. We kennen het gevoel inderdaad allemaa: zin, maar ook een beetje nerveus. Bij Van Aert is het niet voor een achtbaan, maar voor de Oude Kwaremont en de Paterberg.

Duels Van Aert vs. Van der Poel

Van Aert treft dus in de E3 vandaag Mathieu van der Poel, maar ook Alberto Bettiol en Mads Pedersen zijn geduchte tegenstanders.

De volgende keer dat Wout en Mathieu elkaar tegenkomen is in de Ronde van Vlaanderen, want Van Aert rijdt komende zondag niet in Gent-Wevelgem, waar Van der Poel wel acte de présence geeft. Van der Poel is er dan in Dwars Door Vlaanderen komende woensdag niet bij, waar Van Aert juist wel koerst.

Pelotonpraat
  • Morzine - France - cycling - Van Aert Wout (BEL) of Jumbo-Visma at the finish line pictured during 110th Tour de France (2.UWT) - stage 14 from Annemasse to Morzine les Portes du Soleil (151.8km) - Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023