馃帴 Van der Poel steelt 贸贸k op podium de show: enorm glas bier gaat naar iemand die het wel lust...

Mathieu van der Poel was gisteren op de fiets ijzersterk, maar ook op het podium deed hij van zich spreken. Mooi gedaan!

E3 Saxo Classic 2024

Mathieu van der Poel was gisteren al vroeg in koers actief, maar op de Paterberg ontbond hij zijn duivels pas écht. Wout van Aert, gevallen op de Pater, leek nog even terug te komen, maar uiteindelijk was MVDP veel te sterk voor zijn eeuwige rivaal en reed iedereen, inclusief de Belg, op bijna twee minuten.

Van der Poel lust geen bier

Na afloop zagen we op het podium dan ook een goedgeluimde Van der Poel. Maar een adtje trekken? Nee, zo groot was de euforie nu ook weer niet.

Als in veel koersen krijgt de winnaar van de E3 Saxo Classic een enorm glas bier van het merk Kwaremont. We zagen het Puck Pieterse bijvoorbeeld al eens adten na een cross.

Dat zullen we Van der Poel niet zo snel zien doen, want hij lust het goudgele spul niet. Een gin tonic gaat er op z'n tijd wel in bij de wereldkampioen, maar bier is aan hem niet besteed.

Uitdelen dan maar!

Maar het weggooien is ook zonde en dus deelde Van der Poel het glas dan maar uit aan een liefhebber die op de eerste rij bij het podium stond. Bier van Van der Poel krijgen, deze man heeft op feestjes een mooie anekdote erbij! Hieronder zie je het fragment.

https://twitter.com/LeGruppetto/status/1771243217825960139

Programma Van der Poel

Sowieso was zo'n enorm glas alcohol drinken niet zoo'n goed idee, want we zien Van der Poel morgen alweer in actie in Gent-Wevelgem, net als de E3 voor gisteren een koers die nog niet op z'n erelijst staat. Met Jasper Philipsen aan boord heeft Van der Poel ook een ploeggenoot die kans op de zege maakt.

Op eerste paasdag is Van der Poel uiteraard wel de absolute kopman in de Ronde van Vlaanderen, die hij voor de derde keer op z'n naam kan schrijven. Een week later verdedigt hij zijn titel in Parijs-Roubaix. Van der Poel zal ook de Amstel Gold Race en (hoogstwaarschijnlijk) Luik-Bastenaken-Luik rijden dit voorjaar.

Pelotonpraat
  • Photo: Tomas Sisk/PN/Cor Vos 漏 2024