🎥 Beelden van boven: heel peloton inclusief motards dominoot omver, renners in sloot in Franse koers

Het domino-effect in een peloton werd helaas bijna nog nooit zo 'mooi' in beeld gebracht vanuit de helikopter. Massale valpartij in Frankrijk!

In de grote koersen zijn echt heel grote valpartijen ons tot nu toe gelukkig een beetje bespaard gebleven - al zullen ze daar bij Visma | Lease a Bike waarschijnlijk anders over denken, want bij die ploeg zitten er met name na de E3 aardig wat renners in de lappenmand of met pijntjes (zelfs de verzorgers van de ploeg komen er niet ongeschonden af).

La Roue Tourangelle

Maar zo erg als zondag in de Franse kleinere eendagskoers La Roue Tourangelle was het allemaal niet bij de Visma's, want daar ging een heel peloton tegen de vlakte.

De Fransman Jason Tesson won in de massasprint van Gerben Thijssen en Jenthe Biermans in de koers van Descartes naar Tours over 200 kilometer, maar daar na afloop ging het op social media meer over de massale dominoval in het peloton.

Helikopterbeelden

Die val werd 'mooi' vastgelegd door de helikopter, zodat je goed kan zien hoe een heel peloton inclusief enkele motards ineens bijna compleet tegen de vlakte gaan. Enkele renners die links op de weg rijden, belanden zelfs in de naastgelegen sloot.

Hieronder zie je de beelden van de massale val.

https://twitter.com/lucasaganronald/status/1771988915362087388

Koersen deze week

Hopelijk zien we zulke crashes niet in de koersen van deze week. Vandaag en morgen sowieso niet, want dan zijn er geen wedstrijden van hoog niveau, maar woensdag trekt het Vlaamse voorjaarscircus weer vrolijk verder met Dwars Door Vlaanderen.

Op Eerste Paasdag staat natuurlijk de Ronde van Vlaanderen op het programma, maar op woensdag is er ook nog de kaaskoers Paris-Camembert, en op zaterdag de Volta Classic in Limburg en de GP Miguel Indurain in Baskenland.

Pelotonpraat
  • Beeld: twitter Lukas Ronald Lukacs