Pogacar blijft domineren in Giro: 'Mijn teamgenoten wilden voor de dagwinst gaan'

Tadej Pogacar heeft een derde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. Hoeveel zullen er nog volgen komende twee weken? 

Pogacar

Na afloop deed Pogacar zijn verhaal. Alweer volledig hersteld na zijn sprintje voor de winst, waarin hij Daniel Felipe Martínez en Ben O'Connor met twee vingers in zijn neus achter zich wist te houden. "Ik had het niet verwacht", aldus Pogacar.

"Maar als ploeg reden we goed vanaf het begin. We hadden een voordelig tijdsverschil op de slotklim. Rafal Majka deed vervolgens een geweldige lead-out, geweldig om hier te winnen op Prati di Tivo."

Tussen de regels door leek Pogacar vooral niet verwacht te hebben dat zijn ploeg de etappe kon controleren. Dat gebeurde wel, want al zijn teamgenoten waren op de afspraak. "Mijn teamgenoten wilden voor de dagwinst gaan, zeiden ze na de eerste gecategoriseerde klim. Mikkel Bjerg wilde all-in gaan voor de dagwinst. Hij deed hij geweldig samen met Vegard Stake Laengen."

Controle

Toen Antonio Tiberi aanviel op de slotklim, zat Pogacar meteen op het wiel. De Sloveen legde de groep met favorieten volledig lam en duidelijk werd dat hij niemand zou laten rijden. Na afloop was hij nog beleefd over de aanvallen van zijn collega's, maar duidelijk was dat hij geen moment in de problemen kwam. Sterker nog, hij hoefde geen moment diep te gaan en won de etappe zonder zich noemenswaardig in te spannen voor het laatste sprintje.

"Ik had de controle. Tiberi viel aan en showde goed in vorm te zijn. In de sprint was Martínez mijn grootste opponent, want die heeft al knap gefinisht dit jaar. Morgen hoop ik dat het relaxed zal zijn, maar de laatste vijftig kilometer kan behoorlijk tricky zijn. Het kan gevaarlijk worden, en we zullen tot het eind van de dag gefocust moeten zijn voordat de rustdag komt."

Nieuws
  • Cor Vos