Laurens ten Dam over Pogacar: 'Alsof hij aan het spelen is met een paar nieuwelingen'

Tadej Pogacar domineert de Giro d'Italia. De Sloveen is nog geen moment in moeilijkheden geweest.

Pogacar

In zijn podcast Live Slow, Ride Fast gaat Laurens ten Dam in op de ongeziene overmacht van de Sloveen, die op de Prati di Tivo de andere klassementsrenners met gemak onder controle hield. "In de groep met favorieten ontnam Pogacar de wil om te demarreren. Alleen Tiberi probeerde het. En Arensman twee keer."

In de sprint knalde Pogacar naar zijn derde ritzege deze Giro d'Italia. "Hij blijkt maar weer een kannibaal te zijn. Vroeger had je Indurain, die dan aan de leiding stond, die ging Zülle tevreden houden, Virenque tevreden houden. Een Voeckler kreeg nog weleens ruimte van Armstrong. Ze gaven wat kruimels weg, Pogacar geeft helemaal niets weg. Die heeft zeventien koersdagen waarin hij tien keer won..."

Winnen

"Hij is zoveel beter. Waar zit je naar te kijken? Je ziet hem gewoon peddelen, er zit nog zoveel energie in zijn lichaam. Voor hem moet het bijna zo zijn als wanneer ik met mijn zoontjes naar school fiets, en dan een wedstrijdje doe. Dat ik mijn oudste nog een voorsprong geef zodat hij de moraal heeft om op zijn hardst te gaan. En op het laatst komt papa er nog even overheen. Winnen is winnen, haha."

Terwijl andere renners op hun limiet zitten, rijdt Pogacar nog fluitend rond. "Zo ziet het er althans uit. Dan zie je zo'n Rubio en Hirt afzien... Het is of Pogacar aan het spelen is met een stel nieuwelingen."

Nieuws
  • Cor Vos