Heeft Van der Poel ambities als golfer? 'Ik zou na mijn carrière wel wat competitie willen spelen'

Mathieu van der Poel ontdekte een aantal jaren geleden de golfsport. 

Poel

Donderdag begint in Schilde het Soudal Open Golf en woensdag was ook Mathieu van der Poel daar op de golfbaan te vinden. Hij liep over de green met Golf Vlaanderen. Hoe ontdekte hij de sport? "Ik was met vakantie en Louis Talpe (een vriend van Van der Poel, red.) heeft mij toen eens meegenomen naar de driving range. Toen was ik vertrokken."

Zijn handicap is momenteel 13. "Of ik in de toekomst aan de zijde van Thomas Pieters (een bekende Belgische golfer, red.) zal strijden? Nee, dat niveau is veel te hoog. Maar ik zou na mijn wielercarrière wel wat competitie willen spelen. Nu hou ik het meest van het spel scramble 2 tegen 2."

De komende tijd zal hij nog een aantal keren te vinden zijn op de golfbaan. "Ik heb nu iets meer rust. Daarom zal ik de komende dagen wel een paar keer komen kijken. Heel leuk."

Niet geloofd

Afgelopen winter sprak de wereldkampioen ook met Wieler Revue over zijn nieuwe hobby. "De rust spreekt me enorm aan. Het is zo rustgevend om over een golfbaan te lopen. Zeker omdat het ‘normale leven’ zo druk is, vind ik het een fijne afwisseling. Ik heb meer noodzaak aan die ontspanning dan vroeger."

"Al is het ook veel drukker geworden, want vroeger stond ik alleen de drie maanden tijdens het cross-seizoen in de belangstelling. Nu gaat dat bijna het hele jaar door. Als je me vijf jaar geleden had gezegd dat ik golf geweldig zou vinden, had ik je nooit geloofd."