Patrick Lefevere verdedigt organisatie Dauphiné na massacrash: 'Hier valt niemand iets kwalijk te nemen'

De Belg stond op de helling waar het mis ging en zag dat de organisatie niets te verwijten valt.

Patrick Lefevere soigneur Dauphiné

Na de massale valpartij in het Critérium du Dauphiné laaide de veiligheidsdiscussie weer op. Zo werd de koersorganisatie door critici als schuldige aangewezen. De teammanager van Soudal - QuickStep is het hier duidelijk niet mee eens en liet dit weten via X.

Lefevere stond op de helling waar de crash gebeurde. "Tot tien minuten voor ze eraan kwamen was de weg droog", schrijft hij op X. "Een regenbui veranderde alles in vijf minuten tijd. Er valt hier niemand iets kwalijk te nemen."

De 69-jarige Lefevere zag ook zijn pupil Remco Evenepoel vallen. De gele trui-drager lijkt echter met de schrik vrij te komen en voelde zich na afloop goed.

Critici

De ASO kon als koersorganisatie op veel kritiek rekenen na de massale valpartij. Velen wezen met de beschuldigende vinger omdat het parcours niet veilig genoeg was. Onder hen veel analisten, journalisten en twitteraars, maar ook Richard Plugge, die Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk met botbreuken afgevoerd zag worden.

De CEO van Visma | Lease A Bike uitte openlijk zijn kritiek op de organisatie van de Dauphiné. Volgens Patrick Lefevere is dit dus klinkklare onzin en valt hen niets te verwijten. "Anders zou ik de eerste zijn die kritiek levert", besluit Patlef zijn bericht.