Het Nieuwsblad plaatst Dauphiné-prestatie Evenepoel in perspectief: 'Er was vrees voor een Covid-besmetting, hij had last van zijn keel'

Remco Evenepoel werd zevende in de Dauphiné, maar dat had meerdere redenen. 

Evenepoel

Qua gewicht was de Belgisch kampioen nog niet op zijn streefgewicht en hij was sowieso nog niet in zijn topconditie. En er blijkt nog een aantal redenen waarom Evenepoel niet mee kon met de beste klimmers van de Dauphiné, zoals Primoz Roglic, Matteo Jorgenson en zelfs Derek Gee.

Dat wordt onthuld in de podcast Café Koers van Het Nieuwsblad. Journalist Jan-Pieter De Vlieger kreeg namelijk inside-informatie van de ploegbaas Patrick Lefevere. "Ik had een paar dagen geleden een interview met hem. Hij zei dat hij het nu wel kon zeggen, omdat de Dauphiné gepasseerd was. Maar er was toch wat ongerustheid over de gezondheid van Evenepoel tijdens de Dauphiné."

Giro-scenario

Dat had te maken met allergie, maar niet alleen daarmee. "Enerzijds heeft hij last van pollen en huisstofmijt blijkbaar, maar er was ook vrees voor een Giro-scenario en dus een Covid-besmetting. Hij had keelpijn en er waren eerder renners uit de Dauphiné gestapt met een Covid-besmetting."

"Ze hebben Evenepoel vaak getest, maar hij was telkens negatief. Alleen speelde zijn keel dus wel op. Los van de pollen en zijn algemene conditionele niveau was hij ook qua gezondheid niet honderd procent. Het is een extra element dat zijn prestatie in perspectief zet."

Evenepoel is na de Dauphiné op hoogtestage getrokken naar Isola 2000, waar hij de puntje op de i hoopt te zetten voor de Tour de France. Het grote doel van Evenepoel zijn jaar start over twee weken in het Italiaanse Firenze.

Nieuws
  • Cor Vos