🎥 (Wiel)renster Quinty Ton zorgt voor perfecte overgang Spelen naar Tour Femmes: rent op wielerschoenen tegen wheelieënde ploeggenoot!

Quinty Ton start namens Liv AlUla Jayco vandaag in de Tour de France Femmes, maar had ook wel een plekje verdiend in de 4x400 estafetteploeg. Grappig!

quinty ton op de atletiekbaan voor tour de france femme

De Spelen zijn afgelopen, maar de wielerfans hoeft zeker (nog) niet in een zwart gat terecht te komen. Zaterdag 17 augustus start de Vuelta, maar deze week is het eerst tijd voor de Tour de France Femmes avec Zwift.

Ton in de Tour

De derde editie van de Tour de France voor vrouwen kent voor het eerst een Grand Départ in het buitenland en waar kan dat beter dan het land dat het vrouwenwielrennen al decennia domineert: Nederland. De Tour de France Femmes is maar liefst drie dagen in Nederland, met vandaag een vlakke etappe van Rotterdam naar Den Haag, morgen een rit in lijn én een tijdrit in het centrum van Rotterdam en woensdag een start vanuit Valkenburg.

Een van de rensters die vandaag aan die opgave begint, is Quinty Ton. De 26-jarige renster rijdt voor de Australisch-Nederlandse ploeg Liv AlUla Jayco - een fusie tussen de Nederlandse Liv-ploeg en de vrouwentak van de ploeg waar bij de mannen Dylan Groenewegen voor rijdt. Ton rijdt haar tweede Tour.

Ton kan ook rennen

Maar Quinty Ton blijkt een multigetalenteerd atlete te zijn, zo zien we op een filmpje dat haar ploeg op Twitter zette. Daarin maakt de geboren Gelderse de perfecte overgang van de Olympische Spelen naar de Tour de France Femmes. Op wielerschoenen zien we haar op de atletiekbaan rennen tegen een ploeggenote (die niet bij naam wordt genoemd door de ploeg) die het al wheelieënd tegen haar opneemt.

We kunnen het net niet helemaal goed zien, maar het lijkt erop dat Ton er met de winst vandoor gaat... Hier bekijk je de beelden zelf!

Quinty Ton is natuurlijk allesbehalve de enige deelneemster aan de Tour de France Femmes. Hier vind je een overzicht met alle 31 rensters met een Nederlands paspoort die vandaag in Rotterdam starten.

Tour Femmes
  • Twitter Liv AlUla Jayco