Wout van Aert laat tijdrit op het WK aan zich voorbij gaan: 'Te veel van het goede'

Van Aert behaalde al de nodige medailles op de afgelopen WK's tijdrijden, maar in Zürich komt daar niks bij. De Belg legt uit waarom hij niet rijdt. 

wout van aert tijdrit

Wout van Aert is in de Vuelta weer helemaal het mannetje. Af en toe zien we een vleugje van de Van Aert die we kennen uit de Tour de France, meestrijdend op alle fronten - in sprintritten, halve bergritten en in de tijdritten. Het leverde hem in Spanje al drie ritzeges op en bovendien rijdt hij in de groene puntentrui.

Van Aert focust op wegritkampioenschappen

Eerder deze Vuelta droeg Van Aert ook al even de rode leiderstrui en hij staat ook nog eens gedeeld aan de leiding in het bergklassement (net als Adam Yates heeft hij 22 punten). De conclusie is dus dat het met de vorm van de Belg van Visma | Lease a Bike na de Tour en de Olympische Spelen crescendo gaat. Dat zal hem verheugen, want een van de grootste doelen van het seizoen ligt nog in het verschiet na z'n gemiste voorjaar.

Van Aert wil een gooi doen naar de regenboogtrui. Hij zal dat alleen wel in één discipline doen: Het Laatste Nieuws meldt dat de bronzen medaillewinnaar van de olympische tijdrit die discipline op het WK laat schieten, om zich volledig te focussen op de wegrit.

"Na de Vuelta gaat mijn voorkeur uit naar de wegrit op het EK in Limburg en de wegrit op het WK in Zürich. Naar onze mening zou die WK-tijdrit er nog tussen plakken te veel van het goede zijn", zegt Van Aert tegen de Vlaamse krant.

Het niet-rijden van Van Aert betekent niet dat België geen sterke tijdritafvaardiging naar Zürich kan sturen. Met Remco Evenepoel hebben ze uiteraard de regerend wereldkampioen in huis en gisteren liet Alec Segaert in de Renewi Tour zien ook aan de deur te kloppen als toptijdrijder, en dan is er natuurlijk ook 'good old' Victor Campenaerts nog.

Van Aert, de Zoetemelk van de WK's

Het WK in Zürich zal plaatsvinden van zondag 22 september tot en met zondag 29 september. Op die twee data zijn respectievelijk ook de tijdrit voor mannen en de wegrit voor mannen.

Van Aert grossiert op dit moment in tweede plaatsen op WK's. Hij heeft maar liefst vier zilveren WK-medailles in huis hangen. In Imola 2020 werd hij zowel in de weg- als tijdrit tweede en in Brugge en Glasgow pakte hij in een van de twee disciplines het zilver - in Brugge op de tijdrit in een secondenspel met Ganna en in Glasgow achter een ongenaakbare Van der Poel op de weg.

Nieuws
  • Cor Vos