WK 2024 | Let op deze 6 buitenlandse renners tijdens het WK voor beloften!

Het WK voor beloften wordt een kennismaking met de wereldtoppers van de toekomst. Al doen er ook een hoop WorldTour-renners mee. 

Widar

De regel zou onder druk staan, maar in Zürich mogen WorldTour-profs gewoon nog meedoen aan het WK voor beloften. Aan het vertrek staan onder anderen Isaac del Toro, António Morgado, Ewen Costiou, Thibaud Gruel en Andrew August. Die namen ken je allicht al iets beter. Hieronder lees je over de favorieten die nog wat onder de radar rijden (hier lees je trouwens wie de Nederlandse kanshebbers zijn).

Jarno Widar

Wie nog geen prof is, maar iemand die zeker tot de topfavorieten gerekend kan worden: de Belg Jarno Widar. Hij komt momenteel uit voor de opleidingsploeg van Lotto-Dstny en won als eerstejaars onder meer de Giro d'Italia U23 en de Alpes Isère Tour. Daarbij heeft Widar de explosiviteit om een verschil te maken.

Joseph Blackmore

Wie die explosiviteit ook heeft: Joseph Blackmore. De Brit rijdt voor Israel-Premier Tech en is zodoende geen WorldTour-prof. De Brit is misschien wel de topfavoriet om het goud te pakken. Hij heeft een goede sprint en gaat goed bergop. Blackmore won de Tour de l'Avenir en Ronde van Rwanda dit jaar, en werd tussen de profs al vierde in de Brabantse Pijl.

Jørgen Nordhagen

Jørgen Nordhagen won onlangs een Italiaanse rittenkoers door niemand minder dan Giulio Pelizzari te verslaan. De Italiaan die een van de smaakmakers was van de Giro d'Italia dit jaar. De Noor is een van de grootste talenten van Team Visma | Lease a Bike en moet op termijn ervoor zorgen dat Jonas Vingegaard een opvolger krijgt.

Pablo Torres

Wie ook ooit voor de klassementen in grote rondes kan gaan: Pablo Torres. De Spanjaard, die voor de opleidingsploeg van UAE Team Emirates rijdt, was in de Tour de l'Avenir verreweg de beste klimmer. Hij won niet, omdat hij tijd verloor in een overgangsetappe, maar Torres maakte grote indruk in Frankrijk.

Tim Torn Teutenberg

Zijn de bovenste vier renners die goed bergop gaan, dan is Tim Torn Teutenberg meer van het explosieve type. De Duitser wordt volgend jaar prof bij Lidl-Trek en zal het lastig krijgen om de heuveltjes in Zürich te overleven, maar kan Teutenberg anticiperen en zit hij er nog bij tegen het einde, dan zal hij moeilijk te kloppen zijn.

Rasmus Pedersen

Voor de Deen Rasmus Pedersen, die prof wordt bij Decathlon Ag2r-La Mondiale, geldt hetzelfde als voor Teutenberg. Hij zal op de klimmetjes moeten overleven om uiteindelijk in de slotfase toe te kunnen slaan. Pedersen rijdt een zeer succesvol seizoen, want hij werd al nationaal kampioen bij de elite. Hij versloeg in de sprint niemand minder dan Kasper Asgreen...

WK
  • Cor Vos