Tour de France 2021 start met tijdrit in Kopenhagen

De Tour de France van 2021 start nu officieel in de Deense hoofdstad Kopenhagen en wel met een tijdrit van 13 kilometer. Daarna volgen er nog twee vrijwel vlakke etappes in Denemarken voordat de Tour in Frankrijk verder gaat.
gele trui

De Tour wordt vrijdag 2 juli 2021 afgetrapt in Kopenhagen met een openingstijdrit waar Tom Dumoulin zijn zinnen kan zetten op de gele trui. Een dag later volgt er een 199 kilometer lange etappe tussen Roskilde en Nyborg waar de 18 kilometer Grote Beltbrug zal worden gepasseerd. De slotdag van het Deense drieluik beslaat een rit over 182 kilometer tussen Vejle en Sønderborg. 

 Hoewel er licht zal moeten worden geklommen in beide etappes lijkt het geen twijfel dat deze twee ritten in massasprints zullen eindigen. Op maandag wordt de oversteek gemaakt naar Frankrijk. Tourbaas Christian Prudhomme is in zijn nopjes met de Deense Tourstart. "Kopenhagen is een stad die wielrennen ademt. In de eerste drie etappes zal het mooie Deense landschap goed voor de dag komen en sportief zijn er ook veel scenario's mogelijk."

Laatste nieuws