HomeWorldTourVan der Poel: 'Ik krijg nog kippenvel van de Amstel'

Van der Poel: ‘Ik krijg nog kippenvel van de Amstel’

Het wielermoment van 2019 was zonder twijfel de zege van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race. Tegenover de NOS blikt hij erop terug.

Volgens Lance Armstrong was het de beste koers ooit, de wielerwereld kwam superlatieven te kort voor de ontknoping van de Amstel Gold Race 2019. De winnaar: "Het was een spannend einde, maar iedereen dacht al dat de wedstrijd gereden was. Dat heb ik ook uit mijn omgeving gehoord. Mensen waren al met andere dingen bezig. Normaal is die wedstrijd ook gereden, want ik heb Alaphilippe en Fuglsang nooit zien rijden. Tot die laatste bocht."

"Je ziet op beeld dat ze peddelen. Er zit geen vaart in en als ze gewoon blijven rijden dan win ik die koers nooit. In de laatste rechte lijn had ik vrij snel door dat ik nog een goede kans had om te winnen. Iemand van achter opvangen is moeilijk, zeker met windje mee. Als ik de beelden zie krijg ik nog steeds kippenvel. Bij pakweg het WK veldrijden heb ik dat niet."

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Bijzonder beeld: Daniel Felipe Martínez rijdt op training door het stromende water

Van de Colombiaan van INEOS Grenadiers verscheen namelijk een filmpje op internet dat hij...

EK München: deze renners zijn de favorieten voor de Europese trui

Een van de grote favorieten is Fabio Jakobsen. Team Nederland is volledig ingericht om goud te...

Tim Merlier steekt ambitie niet weg: ‘Pas tevreden met de Europese trui’

De kans dat het EK in München eindigt in een massasprint is volgens de...

Shirin van Anrooij onthult geheime wapen: stokbrood belegd met pennywafel…

Er wordt in het wielrennen de laatste tijd veel gesproken over voedingsstrategieën en Shirin...

Meer zoals dit

Colbrelli: ‘Dit is mijn jaar! Parijs-Roubaix winnen is een droom’

Sonny Colbrelli was in de zevende wielerhemel na het winnen van Parijs-Roubaix. De Europees kampioen klopte Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel. "De Ronde van Vlaanderen is mijn eerste droom, Parijs-Roubaix mijn tweede. Dat ik hem bij mijn debuut win is ongelooflijk."

Powless verrassende winnaar Clásica San Sebastián

Neilson Powless heeft zijn eerste profzege geboekt in de Clásica San Sebastián. De Amerikaan was de beste uit een groep van vier. De topfavorieten lagen te ver achter op de slotklim en kwamen er niet meer aan te pas.

Overzicht prijzengeld | De kassa rinkelt bij Deceunick-Quick Step

Net als op de eerste rustdag, wordt ook op de tweede rustdag een tussenstand gemaakt van het gewonnen prijzengeld. Dankzij de etappeoverwinningen van Mark Cavendish en Julian Alaphilippe is het bij Deceuninck-Quick Step kassa. Ook Jumbo-Visma boert lekker.