Giro gemist: Yates kan dus ook een mindere dag hebben

Eindelijk zag je Tom Dumoulin denken in de interviews na afloop. Simon Yates kan dus ook een mindere dag hebben. De Limburger halveerde vandaag zijn achterstand.

Yates
  • Afbeelding van Simon Yates Simon Yates
  • Afbeelding van Tom Dumoulin Tom Dumoulin

Dat betekent dat Dumoulin nog maar 28 seconden achterstaat. De kopman van Team Sunweb viel vandaag aan, maar de demarrage werd nog beantwoord door Yates. Toen Chris Froome erover ging, was dat te veel voor de rozetrui. Dumoulin wist zijn karretje wel aan te haken: "Toen ik achterom keek was hij ineens niet mee", zei Dumoulin na afloop tegen Wielerflits. "Mijn aanval was sterk, maar die kon hij beantwoorden. Toen ging Froome er vol over. Ik had nog net genoeg over en Yates gelukkig niet."

Wat dit betekent voor de volgende dagen, kan Dumoulin nog niet echt zeggen. "Morgen gaat het heel anders zijn, maar ik ben in ieder geval blij dat ik weer meedoe. Vandaag was het eerste moment van zwakte bij Yates, mooi om te zien. Dat doet veel deugd. Eindelijk een keer, de afgelopen twee weken was hij echt onverslaanbaar. Dat frustreerde me niet echt, want soms is er eentje beter. We gaan zien of er nog meer kansen komen."

Samenvatting van de etappe: