HomeAchtergrondAlbert Timmer hangt fiets aan de haak

Albert Timmer hangt fiets aan de haak

Team Sunweb moet het volgend jaar zonder Albert Timmer zien te rooien. De 32-jarige coureur uit Gramsbergen stopt per direct.

"Ik kan terugkijken op een geweldige carrière", begint Timmer zijn relaas op de site van Team Sunweb. "Ik voel dat ik het maximale uit mijn carrrière heb weten te halen en ik ben trots op wat we samen allemaal hebben bereikt. Ik ben het team erg dankbaar voor hun steun en zal ze met veel interesse blijven volgen."

Timmer maakte in 2007 zijn profdebuut bij Skil – Shimano, de voorloper van Team Sunweb. Hij stond stond aan de basis van vele ploegsuccessen met onder meer Marcel Kittel, Michael Matthews, John Degenkolb en Tom Dumoulin. "Ik ben blij dat ik hier elf jaar onderdeel van heb mogen uitmaken."

In 2015 kreeg Timmer te kampen met hartritmestoornissen, Hoewel het euvel middels een operatieve ingreep werd verholpen stapte Timmer naar eigen zeggen nooit meer helemaal gerust op de fiets. "Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik denk dat dit een mooi moment is om mijn wielercarrière te beëindigen en meer tijd te besteden aan vrienden, familie en mijn dochtertje." 

Albert Timmer beukt op kop van het peloton. Een vertrouwd beeld.

Rudi Kema, hoofd coaching van de wielerploeg geeft in de persverklaring aan dat hij de beslissing van Timmer begrijpt. "We konden altijd op hem rekenen. Hij was niet alleen een voorbeeldprof, maar was daarnaast ook een geweldig mens. Ik wens hem namens het hele team het allerbeste voor de toekomst."

Zeven keer stond de Overijsselse coureur aan de start van de Tour de France. Daarnaast maakte hij drie keer zijn opwachting in de Giro d'Italia en reed hij eenmaal de Vuelta. Deze elf grote rondes reed Timmer stuk voor stuk uit.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Lefevere: ‘Blijkbaar niet goed voor de sfeer als ik mijn mening geef, maar verstopt in mijn broekzakken bal ik geregeld mijn vuisten uit frustratie”

Daarbij zaten Lefevere, ploegleiders en trainers samen. Een eenduidig antwoord vonden ze niet, maar...

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...