Sanne Cant triomfeert ook in wereldbeker Zeven

Sanne Cant heeft de vijfde wereldbeker van het seizoen gewonnen. In het Duitse Zeven reed de Belgische van IKO - Beobank in de voorlaatste omloop weg van haar concurrenten.

Sanne Cant

Op het parkoers in de Duitse deelstaat Nedersaksen kende Helen Wyman de beste start van allemaal. De Britse had aan het einde van de eerste ronde een kleine voorsprong op Sanne Cant, maar even later kwamen de twee samen. Een week na hun duel in de wereldbekercross in Bogense mochten de twee elkaar opnieuw bekampen.

De twee kregen gedurende de veldrit gezelschap van Katie Compton. De Amerikaanse kwam in de derde ronde aansluiten en greep direct brutaal de leiding. Lang duurde dit echter niet, daar Cant in de voorlaatste omloop haar concurrenten af wist te schudden. De Belgische hield haar inspanning vol en wist zodoende haar derde wereldbeker van het seizoen te winnen. Met haar overwinning verstevigde de wereldkampioene tevens haar leidende positie in het tussenklassement.

Sophie de Boer was de beste Nederlandse in het Duitse moddertreffen. De Boer kende een mindere start maar knokte zich uiteindelijk knap terug naar een vijfde plaats in de daguitslag.

Top tien wereldbeker Zeven

1. Sanne Cant

2. Helen Wyman

3. Katie Compton

4. Katerina Nash

5. Sophie de Boer

6. Jolien Verschueren

7. Eva Lechner 

8. Nikki Brammeier

9. Loes Sels

10. Laura Verdonschot