Vrijdag in de winkel: Wieler Revue #9 met Mathieu van der Poel!

Wat staat er zoal te lezen in onze volgende editie?

Vrijdag in de winkel: Wieler Revue #9 met Mathieu van der Poel!

Vrijdag 6 oktober 2017 ligt hij in de winkel: Wieler Revue #9 van 2017!

Op de cover prijkt Mathieu van der Poel. We duiken namelijk het veld in en doen dat met niemand minder dan onze superster die de eerste periode van de cross-kalender al de absolute koning is. Wat verdient dat nou, zo'n winter veldrijden? Wanneer gaat Mathieu de weg op? Wat vindt vader Adrie van mountainbiken? Je leest het in ons grote interview met Mathieu van der Poel!

De cross-kalender wordt besproken met Paul Herygers, analist en co-commentator van de crossen op Sporza en Telenet. Een interview met Sophie de Boer, winnares van de wereldbeker voor vrouwen tijdens de vorige winter. 

Redacteur Willem Sipkema dook het veld in voor een prachtige reportage, hij reed namelijk de cross in Vorselaar georganiseerd door de familie Wellens! Ook duiken we in de materie: waarom is Vlaanderen nou zo bezeten van de cross? 

Vorig jaar was er een hoop te doen over de banden van Mathieu van der Poel tijdens het WK in Luxemburg. Richard Nieuwhuis was de leverancier van dat materiaal en hij legt ons precies uit hoe een veldrittube nou in elkaar steekt. 

Verder blikken we terug op de Vuelta-zege van Chris Froome. Wat gebeurde er en hoe zorgde de Brit voor de legendarische dubbel door de Tour en de Vuelta te winnen?

Terugblikken doen we in nog grotere vorm op de wereldtitels van onze Chantal BlaakTom Dumoulin en Annemiek van Vleuten

En last but not least: zaterdag staat de Ronde van Lombardije op het programma. In ons historisch verhaal graaft Renate Verhoofstad in het verleden en neemt ze ons mee naar het jaar 2006, waarin Paolo Bettini wereldkampioen werd, vervolgens broer Sauro het leven liet en Paolo op pure grinta de Koers van de Vallende Bladeren won.

Foto's: Frank van 't Hof, Wieler Revue & Cor Vos