Dumoulin twijfelt aan fietswissel voor WK tijdrijden

De topfavoriet vindt de slothelling immers niet zo stijl als verwacht.

Dumoulin twijfelt aan fietswissel voor WK tijdrijden

Tom Dumoulin twijfelt om morgen aan de voet van de slotbeklimming zijn tijdritfiets om te wisselen voor een gewone wegfiets. De Nederlander vindt de slothelling immers niet zo lastig als aangegeven op het profiel.

Na een voorstel van de Nederlandse bondscoach Thorwald Veneberg mogen de renners morgen tijdens het WK tijdrijden van fiets wisselen voor aanvang van de slothelling. Twee mecaniciens zijn toegestaan in de speciale strook: een die de tijdritfiets aanneemt, de ander om de wegfiets aan te geven en de coureur op gang te duwen. Een toekijkend jurylid geeft met een fluitsignaal aan dat de mecanicien moet stoppen met duwen.

Dumoulin teleurgesteld in lastigheidsgraad slothelling

Topfavoriet Tom Dumoulin is er echter nog niet uit of hij morgen van fiets zal wisselen. "Die laatste klim is echt niet zo lastig als op het profielkaartje stond aangegeven. Volgens mij is het geen 9,1 procent, maar iets van zeven. Jammer, het had van mij best lastiger mogen zijn. Als ik normaal afstap en de volgende fiets aanpak, dan kan er weinig misgaan. Maar of ik er ook gebruik van zal maken, bekijk ik dinsdag wel."

Dumoulin vertrekt morgen als voorlaatste, om 17.02 uur. Tony Martin start als uittredend winnaar als laatste.

Foto: Cor Vos