Vuelta: Mohoric toont glimp van klasse, Bol zevende

De ex-wereldkampioen bij de junioren en beloften kwam solo over de streep.

Vuelta: Mohoric toont glimp van klasse, Bol zevende

Matej Mohoric heeft de zevende etappe in de Vuelta gewonnen. De Sloveen kwam solo over de streep. Jetse Bol werd knap zevende en grijpt net naast de rode leiderstrui.

De rit naar Cuenca werd vooraf aangekondigd als de ultieme etappe voor vroege vluchters en dat vertaalde zich in het wedstrijdbegin. Aanvalspogingen bij de vleet zorgden voor een nerveuze aanvangsfase. Na enkele kilometers kregen 14 renners een vrijgeleide, daarbij opnieuw onze landgenoot Jetse Bol. De Nederlander in dienst van Manzana-Postobon kreeg De Marchi, Carapaz, Rojas, Poljanski, Gougeard, Mohoric, De Gendt, Courteille, Maté, Perez, Reis, De Tier en Reyes mee.

Voorin kregen we een vertrouwd beeld te zien: Thomas De Gendt die bergpunten verzamelde. Het peloton hield zich intussen op de vlakte en liet de vluchters begaan, wat resulteerde in een maximale voorsprong van iets meer dan 8 minuten. Bol reed zo even virtueel in het rood.

Mohoric primus op Alto de Castillo

Toen op 20 kilometer van de streep de voorsprong nog steeds rond de 7 minuten schommelde was het duidelijk dat de winnaar vooraan zat. De Alto de Castillo, een geplaveid klimmetje met stijgingspercentages tot 8 procent moest voor de beslissing zorgen. Mohoric toonde zich bergop de sterkste en kwam alleen boven. Toen was al duidelijk dat Reis niet ging winnen. De renner van Caja-Rural werd aangereden door een motor van de organisatie.

In een dalend stukje kreeg Mohoric opnieuw het gezelschap van De Gendt, Poljanski en Rojas. Iets later schudde de Sloveen weerom aan de boom en liet zijn medevluchters achter. De renner van UAE Emirates had meteen de goede cadans te pakken en stoomde solo naar zijn eerste overwinning van het seizoen. De overige podiumplaatsen gingen naar Poljanski en Rojas. Jetse Bol werd knap zevende maar grijpt naast de rode leiderstrui.

Foto: Cor Vos