Eindstreep: Wat gebeurde er op 25 juli?

Wieler Revue somt het wielernieuws van de dag op!

Eindstreep: Wat gebeurde er op 25 juli?

Wieler Revue zet het belangrijkste wielernieuws van de dag op een rij. Met vandaag de Ronde van Wallonië, contractverleningen bij BMC en het spijtige nieuws over Lucien van Impe.

Tour de Wallonie: Drucker in een millimetersprint

Jempy Drucker heeft de vierde etappe van de Tour de Wallonie gewonnen. De Luxemburger hield met een ultieme jump Adam Blythe af. Juan-José Lobato (LottoNL-Jumbo) werd vierde. Coen Vermeltfoort was de eerste Nederlander op de zesde plaats. Voor BMC is het het tweede dagsucces op rij na het succes van Dylan Teuns gisteren. Die laatste blijft ook leider. Morgen staat de laatste etappe op het programma.

Lucien Van Impe getroffen door hartinfarct

Lucien van Impe is afgelopen vrijdag getroffen door een hartstilstand. . De Tourwinnaar van 1976 werd thuis onwel en kreeg bij aankomst in het ziekenhuis een hartinfarct. “Lucien kampte met drie verstoppingen in de ader”, legde zijn echtgenote Rita uit in Het Nieuwsblad. “Vrijdag hebben we hem naar het ziekenhuis gebracht, meteen is hij toen geopereerd, een operatie die zo’n anderhalf uur duurde. Intussen verblijft hij op de afdeling Intensieve Zorgen en wordt hij voortdurend in de gaten gehouden.” Het is niet meteen duidelijk of Van Impe blijvende schade overhoudt.

Klasika Ordiziako: Shilov wint sprint

Sergey Shilov heeft de 94ste editie van de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika gewonnen. De Rus haalde het in de Spaanse eendagskoers in de sprint van een select groepje. Onze landgenoot Jetse Bol (Manzana Postobon) werd knap zesde.

BMC maakt werk van toekomst: vier renners verlengen contract

BMC is volop bezig met de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen en daar horen ook contractverlengingen bij. Michael Schär, Brent Bookwalter, Alessandro De Marchi en Danilo Wyss mogen rekenen op een verlengt verblijf bij de Amerikaanse formatie.

Majka maakt rentree in Ronde van Polen

Rafal Majka zal in de Ronde van Polen zijn comeback maken in competitie. De renner van Bora-Hansgrohe moest de strijd staken in de Tour na diverse valpartijen. Majka is terug aan het trainen na zijn crash in de Tour en kijkt de rest van het seizoen met optimisme tegemoed. "Ik train al aan 100 procent, ik voel me goed en sterk. Ik wil nog geen ambities uitspreken maar wil me zeker tonen in de bergetappes."

Foto: Cor Vos, Marc Van Hecke