Geen Dumoulin in Vuelta, Kelderman kopman

De Giro-winnaar vindt de Vuelta niet goed in zijn voorbereiding passen op de wereldkampioenschappen.

Geen Dumoulin in Vuelta, Kelderman kopman

U hoeft dit jaar in de Vuelta niet te zoeken naar Tom Dumoulin. De Limburger vindt de Vuelta niet goed passen in zijn voorbereiding op de wereldkampioenschappen van september. Wilco Kelderman zal de rol van kopman opnemen voor Team Sunweb.

Bij aanvang van het seizoen was de Giro het grote doel voor Tom Dumoulin, over de Vuelta zou hij later een beslissing nemen. Voor de start van de 19de etappe in de Tour meldde ploegmanager Iwan Spekenbrink dat er een beslissing is gevallen: geen Dumoulin in de Vuelta. De Nederlander mikt op de wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen en vindt de Vuelta niet in zijn voorbereiding passen. 

"Risico bestaat dat Vuelta er te veel aan is"

Dumoulin is momenteel op stage en gaf op Facebook uitleg bij zijn keuze. “Het is misschien verrassend, daarom wil ik een beetje uitleg geven. Ik hou van de Vuelta, zijn relaxte sfeer en de gepassioneerde fans. Het was ook mijn doel om samen met Wilco een goed klassement te rijden en voor ritwinst te gaan. Maar na het winnen van de Giro volgde een geweldige, maar drukke tijd. Daardoor groeide bij mezelf en het team de vraag of ik mentaal en fysiek wel klaar was voor een super druk programma met een tweede grote ronde, en om in topvorm aan de start van het WK te staan. Het risico bestaat dat de Vuelta er te veel is, en het zou jammer zijn om dit jaar met een sisser af te sluiten."

Bij afwezigheid van Dumoulin wordt Kelderman de kopman in de Vuelta voor Team Sunweb. De Nederlander krijgt daarvoor steun van Warren Barguil, die in de Tour al twee ritten wist te winnen.

Foto: Cor Vos