Ploeg Vos doet het met klein budget

WM3 Pro cycling is een nieuwe naam in het vrouwenpeloton. Sponsor WM3 engageerde zich voor vijf jaar bij het nieuwe team...

Ploeg Vos doet het met klein budget

WM3 Pro cycling is een nieuwe naam in het vrouwenpeloton. Sponsor WM3 engageerde zich voor vijf jaar bij het nieuwe team van Marianne Vos. "Toch is het niet altijd makkelijk werken", zegt teammanager Eric van den Boom.

WM3 Pro ontstond na het terugtrekken van Rabobank als sponsor. WM3 en fietsenleverancier Ridley engageerden zich voor maar liefst vijf jaar. Een gegeven dat niet vaak voorkomt in het onzekere bestaan van een wielerteam.

Desondanks heeft het wegvallen van Rabobank een serieuze (budgettaire) leegte nagelaten. Zo legt general manager Eric Van den Boom uit tegenover Cyclingnews. "Het team draait nu slechts op 50 procent van het budget van vorig jaar", legt Van den Boom uit. "Er is minder budget, maar het is genoeg om op een professionele manier te werken."

Minimumbudget

Toch was dit budget echt het minimum volgens Van den Boom. "Als we het met minder geld hadden moeten doen, hadden we er de brui aan gegeven. Want dan is het gewoon niet mogelijk om nog professioneel te blijven werken."

Van den Boom is wel trots op de manier dat de ploeg met het verdwijnen van Rabobank is omgegaan. "Op enkele maanden tijd hebben we een volledig nieuw team opgebouwd. Daar ben ik best wel trots op."

Foto: Cor Vos