Roompot-Nederlandse Loterij wil seizoenstart Tour Down Under

De seizoenstart in Australië is Roompot-Nederlandse Loterij zo goed bevallen, dat de Nederlandse formatie hoopt op een u...

Roompot-Nederlandse Loterij wil seizoenstart Tour Down Under

De seizoenstart in Australië is Roompot-Nederlandse Loterij zo goed bevallen, dat de Nederlandse formatie hoopt op een uitnodiging voor de Tour Down Under de komende jaren. 

Roompot-Nederlandse Loterij werd dit jaar uitgenodigd voor de Cadel Evans Great Ocean Race, een nieuwe wedstrijd op WorldTour-niveau. Het land en het klimaat beviel de Nederlandse formatie zo goed, dat de ProContinentale ploeg aast op een invitatie voor de Tour Down Under en de Herald Sun Tour.

"Het zou goed zijn als we meerdere races in Australië hadden en hier iets langer konden verblijven", zegt Jean-Paul van Poppel tegen Cyclingnews. "Dit jaar was het vrij kort en we zouden heel graag iets eerder willen komen en meerdere wedstrijden doen. Het is onze droom om naar de Tour Down Under te gaan, om daarna weer de Cadel Evans-koers te doen en de Herald Sun Tour."

In de Cadel Evans Great Ocean Race was Sjoerd van Ginneken de beste Roompot-coureur op plek 35.

"Wellicht moeten we dan twee sterke renners meebrengen zoals Pieter Weening", vervolgt Van Poppel. "Hij heeft natuurlijk een Orica-verleden en we hebben ook nog Pim Ligthart. Volgend jaar zullen we ongetwijfeld nog meer verrassingen hebben qua selectie."

Foto: Cor Vos