Contador wil Mollema aan Abu Dhabi-winst helpen

Alberto Contador werd op het laatste moment opgeroepen voor de Abu Dhabi Tour. De Spanjaard wil in het Midden-Oosten Bau...

Contador wil Mollema aan Abu Dhabi-winst helpen

Alberto Contador werd op het laatste moment opgeroepen voor de Abu Dhabi Tour. De Spanjaard wil in het Midden-Oosten zijn ploegmaat Bauke Mollema aan de winst helpen. 

Het deelnemersveld van de Abu Dhabi Tour is om de vingers bij af te likken: onder andere Fabio Aru, Romain Bardet, Vincenzo Nibali, Tejay van Garderen, Rafal Majka, Nairo Quintana, Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Bauke Mollema staan aan de start. Vorige week werd Alberto Contador er aan toegevoegd, maar voor Trek-Segafredo is en blijft Mollema de kopman.

"Natuurlijk blijft Bauke onze leider", zegt Contador tegen de Spaanse krant Marca. "Ik ben vereerd om hem te ondersteunen. Het feit dat we er beide aanwezig zijn, creëert een ideale situatie."

Die 'ideale situatie' zal wellicht in de Tour de France herhaald worden, maar dan andersom. El Pistolero heeft de Franse drieweek als hoofddoel dit seizoen, terwijl Mollema de Giro d'Italia gaat rijden als klassementsman. Dat betekent dat Mollema Contador kan bijstaan in Frankrijk.

In de Abu Dhabi Tour gaan we voor het eerst zien hoe de meeste klassementsmannen zich tot elkaar verhouden.

Foto: ANP Foto