Quintana na demonstratie in Valencia: 'Geeft me vertrouwen'

Nairo Quintana was gisteren niet te houden in de Ronde van Valencia. Op Camins del Penyagolosa versmachtte hij de tegens...

Quintana na demonstratie in Valencia: 'Geeft me vertrouwen'

Nairo Quintana was gisteren niet te houden in de Ronde van Valencia. Op Camins del Penyagolosa versmachtte hij de tegenstand.

Vrijwel zonder te ademen kwam De Witte Adelaar gisteren over de streep in de Ronde van Valencia. Als winnaar. Op Camins del Penyagolosa ontbond de Colombiaanse klimmer aan de voet zijn duivels, om vier kilometer later een dubbelslag te slaan. Nummer twee Merhawi Kudus kwam pas binnen op veertig seconden van de winnaar van Movistar Team.

"Het plan van vandaag ging bijna perfect", legde Quintana uit in een persbericht van de ploeg. "We kijken nog steeds hoe mijn lichaam reageert op inspanningen in het voorseizoen. In deze etappe reageerde het gelukkig goed."

'Ik ging gewoon lekker door'

Waar Team Sky het gewicht van de koers op zich nam, hield Movistar Team zich in het eerste deel van de koers afzijdig. "Iedereen zat de hele dag goed rondom mij, daardoor kon ik veel energie besparen voorde slotklim. Ik ging aan vanaf de voet, zag dat ik het goed deed en ging gewoon lekker door", vertelde Quintana. "Mijn beste benen vond ik pas op de steilere stroken van de beklimming, dus dat is een goed teken."

Een ideale manier om zijn 27ste verjaardag te vieren. "Het is daardoor een speciale overwinning", aldus de Colombiaanse kopman van Movistar Team. "Een overwinning die me kalm maakt en vertrouwen geeft. Dit laat namelijk zien dat we goed hebben gewerkt deze winter." Quintana zei ook dat hij grote doelen heeft en vindt dat hij die goed benadert. "Dit is echt geen waarschuwing voor mijn concurrenten, want het is nog zo vroeg in het jaar. Ik wil deze overwinning opdragen aan mijn familie, vrouw en kleine dochter die me altijd helpen. Speciaal wil ik hem nog opdragen aan ploeggenoot en vriend Adriano Malori. Ik denk altijd aan hem in koers."

Quintana draagt een voorsprong van dertien seconden op Ben Hermans van BMC Racing Team naar de slotrit.

Foto: Luis Gomez/Cor Vos