Hanegraaf verliest rechtszaak tegen Thomas Dekker en Zonneveld

Jacques Hanegraaf heeft zijn rechtszaak tegen Thomas Dekker en Thijs Zonneveld, aangespannen vanwege het boek 'Mijn Geve...

Hanegraaf verliest rechtszaak tegen Thomas Dekker en Zonneveld

Jacques Hanegraaf heeft zijn rechtszaak tegen Thomas Dekker en Thijs Zonneveld, aangespannen vanwege het boek 'Mijn Gevecht', verloren.

Begin november bracht Thomas Dekker het boek 'Mijn Gevecht' uit. De ex-renner vertelde, geschreven door Thijs Zonneveld, in zijn boek over zijn verleden als profwielrenner, zijn tijd bij Rabobank en sleurde daarmee heel wat collega's in obscure verhalen.

"Mijn straatje is schoon, maar Thomas zal nog een zware dobber aan mij hebben. Als ik zou opschrijven wat Thomas me allemaal nog meer heeft verteld, krijg je een nieuw boek waar de honden geen brood van lusten", vertelde de oud-manager van TD in november aan BN/De Stem. "Inmiddels weet ik waar het bij Thomas om draait. Hij is een jongen die verschrikkelijk graag aandacht krijgt. Alles wat niet klopt in het boek ga ik juridisch aanvechten."

Afpersing

Begin januari sleepte Hanegraaf zijn ex-pupil en Zonneveld voor de rechter. "Hij sleept me met opzet mee in zijn dopingverhaal, omdat ik geld van hem terug wil hebben", zei de ex-manager destijds. Het zou gaan om tienduizenden euro's. "Onder meer voorschotten die ik namens Thomas betaalde", aldus Hanegraaf aan De Telegraaf.

De rechter stelde Thomas Dekker en Thijs Zonneveld in het gelijk. Hanegraaf wilde dat het boek niet meer mocht worden verkocht, omdat er een gebrek aan wederhoor was gepleegd. De biografie van Dekker mag nog steeds worden verkocht, oordeelde de rechter.

Foto: Cor Vos