Vos ook de beste in Hoogerheide, De Jong valt uit

Marianne Vos liet wederom zien volgende week de topfavoriet te zijn op het wereldkampioenschap. Ook in Hoogerheide stond...

Vos ook de beste in Hoogerheide, De Jong valt uit

Marianne Vos heeft ook de wereldbekercross van Hoogerheide gewonnen. In de voorlaatste ronde liet de Nederlands kampioene iedereen achter en vervolgens soleerde ze op indrukwekkende wijze naar de overwinning. De tweede plaats was voor Lucinda Brand. Het was een volledig Nederlands podium, want Annemarie Worst werd derde. Thalita de Jong viel uit na een zware val. 

De start verliep juist uitstekend voor De Jong. De wereldkampioene legde een ongenadig hard tempo op en sloeg zelfs een klein gaatje, maar op een gladde sectie gleed ze onderuit. Ze probeerde haar weg wel te vervolgen, maar De Jong had duidelijk last van haar valpartij en stapte daarom met tranen in haar ogen uit de wedstrijd. De eerste ronde was er eentje van aftasten, maar vervolgens schakelde Vos een tandje bij. Lang reed ze echter niet voorop, want Katerina Nash, Sanne Cant, Eva Lechner en Brand konden terugkeren aan de kop van de koers.

Doordat de vijf vooraan afwachtten, kon er nog meer volk terugkeren. Op het gladde parkoers vielen de rensters als bosjes. Vooraan gleden Nash en Lechner onderuit en daardoor had Cant plots een gat geslagen.  Vos kon het binnen mum van tijd overbruggen, maar ook dit bleek niet de beslissende fase. Meerdere rensters wisten wederom terug te keren. In de voorlaatste ronde demarreerde Vos nog maar eens en dat was er wel te veel aan voor haar concurrenten. De overwinning kwam niet meer in gevaar, waardoor Vos nog maar eens liet zien wie volgende week topfavoriete is op het wereldkampioenschap.

Foto: Cor Vos