Movistar bevestigt Giro-deelname Quintana; programma voorjaar bekend

Nairo Quintana zal in mei deelnemen aan de honderdste Giro d'Italia. Zijn ploeg Movistar maakte het programma van de Col...

Movistar bevestigt Giro-deelname Quintana; programma voorjaar bekend

Nairo Quintana zal in mei deelnemen aan de honderdste Giro d'Italia. Zijn ploeg Movistar maakte het programma van de Colombiaan bekend.

Dat deed de Spaanse ploeg op Twitter en in een persbericht. In een tweet maakte Movistar zowel het programma voor Nairo Quintana bekend, als dat van de andere kopman Alejandro Valverde. De focus voor de Colombiaan ligt op de Giro d'Italia.

Na de Spaanse voorjaarswedstrijden op Mallorca en de Ronde van Valencia trekt de klimmer naar het Midden-Oosten. De Abu Dhabi Tour maakt vanaf 2017 deel uit van de WorldTour en kan rekenen op een van de beste ronderenners aan de start. Na een deelname aan Tirreno-Adriatico trekt Quintana zich terug in zijn eigen land, zoals we van hem gewend zijn in aanloop naar een grote ronde. Wel rijdt hij nog de Ronde van Asturië, alvorens op 6 mei op Sardinië aan het vertrek te staan van de jubileumeditie van de Giro d'Italia.

Geen Vuelta

Waar Quintana tijdens de wintermaanden al liet doorschemeren dat hij oren had naar een nieuwe Giro-deelname (zijn eerste Giro in 2014 won hij gelijk), was teambaas Eusebio Unzué nog niet zeker of hij zijn Colombiaanse poulain naar Italië wilde sturen. "Ik weet niet hoe dit nieuws in de media is verschenen", vroeg Unzué zich destijds af in La Gazzetta dello Sport. "Maar zijn programma ligt nog verre van vast."

Op de Colombiaanse televisie bevestigde Quintana eerder deze week zijn deelname aan zowel de Giro d'Italia als de Tour de France. Nu komt zijn werkgever dus met de bevestiging dat de Colombiaan de Giro rijdt. Dit betekent waarschijnlijk dat hij zijn Vuelta-eindzege niet gaat verdedigen.

Alejandro Valverde keert voor het eerst sinds jaren weer terug naar Parijs-Nice. De laatste keer dat El Imbatido daar reed, was in zijn comeback-jaar 2012. Destijds won hij de derde etappe met aankomst aan het Lac de Vassivière. Ook rijdt de Spanjaard in tegenstelling tot vorig jaar de Amstel Gold Race. In het persbericht verklaart Movistar dat Valverde zowel de Tour de France, als de Vuelta a España rijdt.

Foto's: Cor Vos