Van Poppel teleurgesteld: 'Had deze sprint altijd moeten winnen'

Danny van Poppel werd vanochtend vierde in de derde etappe van de Tour Down Under. En daar baalde de sprinter van Team S...

Van Poppel teleurgesteld: 'Had deze sprint altijd moeten winnen'

Danny van Poppel werd vanochtend vierde in de derde etappe van de Tour Down Under. En daar baalde de sprinter van Team Sky van.

Dat vertelde hij op de website van zijn ploeg Team Sky. "De jongens hebben geweldig gereden. Ze deden echt hun best om mij goed af te leveren voor de sprint. Ik ben enorm teleurgesteld met deze vierde plaats, want ze deden een geweldige lead out. Ik had deze sprint altijd moeten winnen."

Caleb Ewan ging er met de zege vandoor. Hij en nummer twee Peter Sagan leken op 500 meter van de streep geklopt. Ze zaten te ver, terwijl Luke Rowe de sprint aantrok voor Van Poppel. De Noord-Brabander kon toen Rowe van de kop af kwam - met nog 300 meter te gaan - niet zijn sprint inzetten, aangezien het te vroeg was. Een golf van sprinters kwam voorbij geraasd, waarna Van Poppel alsnog zijn sprint vroeger dan gepland moest aanvangen.

'Niet 100 procent'

"Ik ben teleurgesteld met de vierde plaats omdat Luke Rowe me tot driehonderd meter van de streep bracht", gaat de Nederlander van Team Sky verder. "Ik moest daarna mijn sprint te vroeg doen, maar zo gaat het in de koers." Eerder wist hij nog niet zeker of hij wilde sprinten. "Ik voelde me niet 100 procent, maar ik gaf wel 100 procent voor de ploeg omdat zij een geweldige koers reden."

Ook ploegleider Brett Lancaster was tevreden over het werk van de ploeg. "We zaten vandaag rustig in het peloton en lieten andere ploegen het werk doen. We deden een goede lead out, maar brachten Danny iets te vroeg. Maar iedereen is toegewijd, wil zijn best doen en we zullen zien wat we de volgende dagen kunnen doen." Vannacht en in de laatste rit wordt ook een sprint verwacht. De aankomst op Willunga Hill, zaterdagochtend gepland, zal voor de klassementsrenners zijn.

Foto's: Cor Vos