Lefevere over Gilbert: 'Heb graag renners met ambitie'

Philippe Gilbert is een van de nieuwe gezichten bij Quick-Step Floors. Zijn baas Patrick Lefevere is in zijn nopjes over...

Lefevere over Gilbert: 'Heb graag renners met ambitie'
  • Philippe Gilbert Philippe Gilbert

Philippe Gilbert is een van de nieuwe gezichten bij Quick-Step Floors. Zijn baas Patrick Lefevere is in zijn nopjes over de transfer.

Dat vertelde de manager van Quick-Step Floors tegen Sporza. "Ik heb graag renners met ambitie", steekt de Belg van wal. "Hij belde mij zelf op met de vraag of hij bij ons kon komen rijden", aldus Lefevere. "Ik zei: 'Ik kan je niet betalen.' Waarop Philippe me vertelde dat geld zijn belangrijkste doel niet meer is. Hij wil betaald worden op basis van zijn prestaties."

De CEO van Quick-Step Floors, zoals zijn ploeg hem zelf betitelt, stelt dat de Belgisch kampioen enorm gemotiveerd is. "Hij wil een tiende rit in grote rondes winnen." Tot nu toe won hij er één in de Tour, drie in de Giro en vijf in de Vuelta. "Hij wil bovendien de eerste Waal worden sinds Claude Criquielion in 1987 die de Ronde van Vlaanderen wint."

Concurrentie

Die Ronde van Vlaanderen staat al jaren op het verlanglijstje van Gilbert. Maar bij BMC reed de Waal voor het laatst Vlaanderens Mooiste in 2012. Greg van Avermaet was er de kopman in de Vlaamse klassiekers en had er liever geen tweede kopman bij in zijn koersen. "Maar ik kan natuurlijk nog niet zeggen dat Philippe zeker de Ronde rijdt. Als hij niet goed koerst in het voorjaar, kan ik hem natuurlijk niet meenemen."

Gilbert zelf denkt stiekem al wel aan de Vlaamse hoogmis. "De laatste keer dat ik meedeed was in 2012. Toen was ik niet goed in vorm. Ik wil het zeker nog eens proberen." Hij is niet bang van de concurrentie binnen de ploeg. "De ploeg werkt altijd heel goed samen. En ik heb de laatste tien weken vaker Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix gehoord dan in de laatste vijf jaar."

Foto's: Cor Vos