Toon Aerts schrijft GP Sven Nys op zijn naam

Toon Aerts heeft de GP Sven Nys aan zijn erelijst toegevoegd. De Europees kampioen kon wereldkampioen Wout Van Aert nipt...

Toon Aerts schrijft GP Sven Nys op zijn naam
  • Wout van Aert Wout van Aert

Toon Aerts heeft in de DVV-verzekeringen cross GP Sven Nys de hegemonie van Wout Van Aert doorbroken. De Europees kampioen sloeg in de eerste ronde al een gat en soleerde vervolgens naar de overwinning. Van Aert werd wel tweede. Michael Vanthourenhout vervolledigde het podium. 

Op het bevroren parkoers waren het Tom Meeusen en Aerts die een uitstekende start kenden. Het duo van Telenet-Fidea sloeg in de eerste ronde al een gat met de rest van het veld. Van Aert zette wel de achtervolging in, maar kon niet echt dichterbij komen op de listige ondergrond. Gauw werd duidelijk dat de wereldkampioen niet zijn beste dag had, want hij kon in het begin van de wedstrijd geen centimeter dichterbij komen. Vooraan viel Meeusen vervolgens weg door een slippertje en niet veel later zette een valpartij helemaal een streep door zijn winstkansen. Ondertussen had Vanthourenhout de achtervolgers achter gelaten en ontpopte hij zich tot eerste concurrent van Aerts.

Met nog drie ronden te gaan had Aerts een voorsprong van 25 seconden op eerste achtervolger Vanthourenhout. Van Aert kwam er tegen het einde van de cross wel weer doorheen. In een razend tempo haalde hij Vanthourenhout terug. De wereldkampioen kwam zelfs nog heel dichtbij de kop van de koers, maar uiteindelijk bleek Aerts bijhalen een brug te ver.

Bij de vrouwen ging de overwinning nog maar eens naar Marianne Vos. Het is al haar derde zege in het veld sinds haar comeback. Ellen Van Loy en Thalita de Jong werden respectievelijk tweede en derde. Bij de beloften was het Eli Iserbyt die zijn landgenoten Thijs Aerts en Quinten Hermans voorbleef.

Foto: Cor Vos