Mollema: 'Ik kan van Contador veel leren'

Bauke Mollema bereidt zijn seizoen voor in het Spaanse Albir tijdens het eerste trainingskamp van zijn ploeg Trek-Segafr...

Mollema: 'Ik kan van Contador veel leren'
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema bereidt zijn seizoen voor in het Spaanse Albir tijdens het eerste trainingskamp van zijn ploeg Trek-Segafredo. Volgend jaar zal Mollema kopman zijn in de Giro. Ploegleider Luca Guercilena: "In een wedstrijd als de Giro kan Mollema voor de eindzege gaan."

Mollema zegt tegen Cyclingtips er geen problemen mee te hebben een stap opzij te doen nu Alberto Contador is toegetreden tot het team. De Spanjaard wordt kopman in de Tour, voor Mollema blijft de Giro over. "Voor mij is het geen probleem. Alberto heeft een grote status binnen het wielrennen en ik kan ook nog veel van hem leren. Ik wist dat er nog een grote klassementsrenner aan zat te komen want de ploeg sprak in het begin van het seizoen al met iemand als Nibali. Ik ben blij met Alberto in de ploeg."

Giro eerste grote ronde

"In 2010 reed ik mijn eerste grote ronde en dat was ook de Ronde van Italië. Nu ga ik terug om er een goed resultaat neer te zetten. Het parkoers ligt me goed met veel aankomsten bergop en twee tijdritten. Ik had vorig jaar in de Tour al op het podium kunnen eindigen als ik niet gevallen was. Het zou mooi zijn als dat nu in de Giro wel lukt."