HomeNieuwsBerg van ontdekking voor Dumoulin keert terug in Vuelta van 2017

Berg van ontdekking voor Dumoulin keert terug in Vuelta van 2017

De Cumbre del Sol keert terug als aankomst bergop in de Vuelta a España van 2017. Op die heuvel won Tom Dumoulin een Vue...

De Cumbre del Sol keert terug als aankomst bergop in de Vuelta a España van 2017. Op die heuvel won Tom Dumoulin een Vuelta-rit in 2015.

Dat meldt de Spaanse krant Diario Información. “De gedeputeerde van Alicante heeft afgelopen vrijdag aangegeven dat twee etappes in de regio Alicante plaats zullen vinden in de Vuelta van 2017”, staat te lezen in het bericht. De rit naar Benitatxell, waar het vakantiepark Cumbre del Sol ligt op de Alto de Puig, zou starten vanuit Orihuela.

In 2015 werd deze aankomst er eentje om nooit te vergeten. Tom Dumoulin viel meerdere malen aan en werd in de slotkilometer bij de kraag gevat door Chris Froome en Joaquim Rodríguez. In een kort tijdsbestek leek eerst Purito te gaan winnen, vervolgens ging de op dat moment tweevoudig Tourwinnaar schijnbaar met de zege aan de haal, om in extremis door een ontketende Dumoulin gecounterd te worden.

Terugkeer

“Destijds vertrok de etappe vanuit Torrevieja, deze keer vanuit Orihuela”, aldus Diario Información. “In tegenstelling tot een jaar terug moeten de renners nu waarschijnlijk niet twee keer de beklimming naar Cumbre del Sol aandoen.”

Het volledige parkoers van de Vuelta a España wordt op donderdag 12 januari gepresenteerd. Dit jaar deed het peloton in de Spaanse ronde de regio Alicante aan in de laatste week van de koers. In de negentiende etappe stond de tijdrit van Xàbia naar Calpe op het programma; een dag later volgde de Alto de Aitana.

Naast de Cumbre del Sol zou volgens Diario Información de Alto de Xorret del Cati terugkeren in de Vuelta. Vorig jaar beklom men deze in de Ronde van Valencia, toen Wout Poels er een demonstratie weggaf.

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Tour-anekdotes Gaudu: ‘Sagan zei tegen Pogi dat hij niet de ballen had om te demarreren, twee seconden later was hij weg’

Profwielrenners zijn vergeleken met bijvoorbeeld voetballers - uitzonderingen daargelaten - altijd zeer toegankelijk maar...

Stybar over toekomst: ‘Een vraagteken gezien mijn leeftijd en de gezondheidsproblemen’

Tweede in de Tour of Leuven, ook wel bekend als de Memorial Jef Scherens....

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Meer zoals dit

Zwift nog eens drie jaar hoofdsponsor Tour Femmes

Dat de Tour de France Femmes geen eendagsvlieg zou zijn, was al wel duidelijk...

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...