Van der Poel heerst in Druivencross

Mathieu van der Poel heeft een zege geboekt in de Druivencross. De Nederlander sloeg in de eerste ronde een gat en gaf d...

Van der Poel heerst in Druivencross

Mathieu van der Poel heeft de Druivencross gewonnen. Gisteren kende hij een baaldag, maar vandaag stond er geen maat op Van der Poel. Hij boekte zijn elfde overwinning van het seizoen. Wout Van Aert en Kevin Pauwels werden respectievelijk tweede en derde. 

De laatste weken kende Van der Poel soms een niet al te beste start, maar vandaag was de Nederlands kampioen wel voortvarend weg. In de eerste ronde koos Van der Poel er al voor om solo verder te gaan. Daarachter kwamen Pauwels en Van Aert samen om de achtervolging in te zetten, maar Pauwels kon het tempo van de wereldkampioen niet volgen. Van Aert kwam iets dichterbij, maar hij kon het gat uiteindelijk ook niet overbruggen.

Gestaag liep Van der Poel weg van zijn grote concurrent. Met nog drie ronden te gaan had de jongste Van der Poel een voorgift op Van Aert van een halve minuut. Aan de eindstreep was de voorsprong opgelopen tot 57 seconden. Nummer drie Pauwels gaf zelf ruim twee minuten toe op de winnaar. Bij de vrouwen was er ook een Nederlandse zege. Sophie de Boer bleef Ellen van Loy voor. Bij de beloften ging de overwinning naar Eli Iserbyt.

Foto: Cor Vos