Nieuwe fietsproducten: de bril van Bardet, Michelin-banden en een tweede huid

Wieler Revue selecteert iedere maand de nieuwste producten voor de actieve fietser. Deze editie: de bril van Bardet, Mic...

Nieuwe fietsproducten: de bril van Bardet, Michelin-banden en een tweede huid

Wieler Revue selecteert iedere maand de nieuwste producten voor de actieve fietser. Deze editie:

Adviesprijs: €100,- www.bolle.com

michelin-competiton§ Banden van Michelin?Michelin komt met nieuwe POWER-fietsbanden: de Compétition (voor wegraces), de Endurance (voor liefhebbers van sportief gebruik) en de All Season (voor moeilijke omstandigheden). Deze nieuwe racebanden worden gekenmerkt door een uitzonderlijk lage rolweerstand, meer grip op natte wegen, een betere bestendigheid tegen lekrijden en een langere levensduur.

Adviesprijs: vanaf €41,95www.michelin.com

garmin§ Vrienden terug vindenGarmin introduceert de Edge Explore 820, een kleine lichtgewicht GPS-fietscomputers met uitgebreide prestatie-monitoring, fietsspecifieke navigatie en de nieuwe Grouptrack-functie. Hiermee kunnen fietsers eenvoudig verbonden blijven met familie en vrienden, zowel in als buiten het peloton. Grouptrack zorgt ervoor dat fietsers elkaar in de gaten kunnen houden, ook als ze van elkaar worden gescheiden.

Adviesprijs: €349,99www.garmin.com

specialized§ Tweede huidSlecht passende kleding resulteert in losse, wapperende stof en uiteindelijk in verloren secondes. Om dit te voorkomen komt Specialized met het S-Works Evade GC Skinsuit. Naadloze mouwen bieden optimaal comfort en verbeterde aerodynamica. Een volledige rits aan de voorzijde komt het gebruikersgemak en het comfort van het skinsuit ten goede. De producent claimt dat in vergelijking met een shirt en broek deze skinsuit 96 seconden over 40 kilometer bespaart.

Adviesprijs: €349,90www.specialized.com