Van der Poel: "Geef mij nog maar een wereldtitel"

Blessureleed gooide de winter 2015-2016 van Mathieu van der Poel overhoop. Toch gaat het goed met hem. Het valt zelfs af...

Van der Poel: "Geef mij nog maar een wereldtitel"

Blessureleed gooide de winter 2015-2016 van Mathieu van der Poel overhoop. Toch gaat het goed met hem. Het valt zelfs af te lezen van zijn gezicht. Geen twijfel dat Van der Poel ditmaal sneller zal terugkeren en vol voor de hoofdprijzen gaat. "Ik droom van een tweede wereldtitel."

Twee dubbele knieoperaties en Mathieu van der Poel moet nog 22 worden (in januari). "Ik begrijp dat mensen zich afvragen of dat nog wel goed komt met mij, maar wees gerust: de dokters hebben me verzekerd dat er geen structurele schade is aan mijn knieën. Ik moet alleen zorgen dat ik er niet zo vaak meer op val. (grijnst)."

Samen met Wout Van Aert domineert Van er Poel het veldrijden. De twee kemphanen willen straks floreren op het wereldkampioenschap.

"Ik droom vooral van een tweede wereldtitel. Ik zal top moeten zijn om Van Aert te kloppen, maar dat geldt ook in de omgekeerde richting. De wereldtitel zal Van Aert ongetwijfeld een boost hebben gegeven, maar voor mij laat die wedstrijd geen sporen na. De weken nadien klopte ik hem weer enkele keren, onder meer in Hoogstraten. Dat was wel iets anders, het ging daar minder om de knikkers, maar het toont aan dat ik mentaal niet geknakt was door het verlies van mijn wereldbekertrui."

 

wieler-revue-7Lees het complete interview met Mathieu van er Poel in de nieuwe Wieler Revue! 

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn de twee meesters van de modder. De Nederlander en de Belg domineren het veldrijden, maar wie trekt er dit seizoen aan het langste eind? Interviews met deze twee kemphanen. Plus, een analyse van de pijnpunten van de cyclocross.

? Bestel hier de nieuwe Wieler Revue in onze webshop!

Foto: Cor Vos