HomeNieuwsFroome: 'Niet waarschijnlijk dat ik de Giro rijd met Tour voor de...

Froome: ‘Niet waarschijnlijk dat ik de Giro rijd met Tour voor de deur’

Chris Froome staat waarschijnlijk niet aan de start van de Giro. Dit ondanks een oproep van Vincenzo Nibali om deel te n...

Chris Froome staat waarschijnlijk niet aan de start van de Giro. Dit ondanks een oproep van Vincenzo Nibali om deel te nemen aan de jubileumeditie.

Dat vertelde de Brit aan de internationale pers in Japan. Daar is de drievoudig Tourwinnaar momenteel vanwege het Saitama Criterium. Dat staat morgen op het programma.

Eerder deze week werd het parkoers van de honderdste Giro d’Italia gepresenteerd in Milaan. Vincenzo Nibali sprak er zijn wens uit dat de Tourwinnaar van dit jaar de handschoen op zou nemen tegen de Girowinnaar van dit jaar. “Hij zou in de gaten krijgen hoeveel de Italianen van wielrennen houden, hoe belangrijk de Giro is. Als hij naar de Giro komt, zijn we allemaal tevreden”, aldus de tweevoudig Giro-laureaat.

De laatste keer dat Froome de Giro reed, was in 2010 als knecht. Hier duwt hij Greg Henderson aan. Foto: Cor Vos De laatste keer dat Froome de Giro reed, was in 2010 als knecht. Hier duwt hij Greg Henderson aan. Foto: Cor Vos

‘Amper strijd in Tour’

Waarschijnlijk gaat de Brit hem antwoorden met een njet. “Het is zeker een interessant parkoers. Meer uitgebalanceerd dan je dezer dagen verwacht in een grote ronde”, stelde Froome. “Er zit een goede balans in de tijdritten en grote bergritten. Het moet een geweldige koers opleveren.”

“Of ik erbij ben?” ging de Brit verder. “Wie weet”, antwoordde hij lachend. “Ik denk dat het onwaarschijnlijk is. Mijn focus zal op de Tour de France liggen natuurlijk. Maar ik ga niet nu al nee zeggen.” In 2015 probeerde Alberto Contador nog de dubbel Giro-Tour. Hij won de Giro d’Italia, maar werd op gepaste afstand vijfde in Frankrijk.

“De dubbel een keer doen? Dat is een goede vraag”, knikte Froome. “We hebben nog geen programma gemaakt voor volgend jaar. Ik zal samen zitten met de ploeg, met mijn trainer Tim Kerrison en dan bepalen we de planning.” De Brit kwam nog wel even terug op het Tour-parkoers. “Natuurlijk zijn er weinig tijdritkilometers. Eigenlijk zou de koers dan bepaald moeten worden in de bergen. Maar er zijn maar drie aankomsten bergop. Ik weet niet hoe de Tour gaat lopen. Waarschijnlijk zal er niet veel strijd voor het klassement zijn.”

Foto: Cor Vos

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

Meer zoals dit

Video | De drie seconden die Marianne Vos de das om doen: ‘Blijkbaar voldoende voor UCI’

Waar we in juli vooral de prachtige wielersport vierden met twee schitterende Tour de...

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...