Froome: 'Niet waarschijnlijk dat ik de Giro rijd met Tour voor de deur'

Chris Froome staat waarschijnlijk niet aan de start van de Giro. Dit ondanks een oproep van Vincenzo Nibali om deel te n...

Froome: 'Niet waarschijnlijk dat ik de Giro rijd met Tour voor de deur'
  • Chris Froome Chris Froome
  • Vincenzo Nibali Vincenzo Nibali

Chris Froome staat waarschijnlijk niet aan de start van de Giro. Dit ondanks een oproep van Vincenzo Nibali om deel te nemen aan de jubileumeditie.

Dat vertelde de Brit aan de internationale pers in Japan. Daar is de drievoudig Tourwinnaar momenteel vanwege het Saitama Criterium. Dat staat morgen op het programma.

Eerder deze week werd het parkoers van de honderdste Giro d'Italia gepresenteerd in Milaan. Vincenzo Nibali sprak er zijn wens uit dat de Tourwinnaar van dit jaar de handschoen op zou nemen tegen de Girowinnaar van dit jaar. “Hij zou in de gaten krijgen hoeveel de Italianen van wielrennen houden, hoe belangrijk de Giro is. Als hij naar de Giro komt, zijn we allemaal tevreden”, aldus de tweevoudig Giro-laureaat.

'Amper strijd in Tour'

Waarschijnlijk gaat de Brit hem antwoorden met een njet. "Het is zeker een interessant parkoers. Meer uitgebalanceerd dan je dezer dagen verwacht in een grote ronde", stelde Froome. "Er zit een goede balans in de tijdritten en grote bergritten. Het moet een geweldige koers opleveren."

"Of ik erbij ben?" ging de Brit verder. "Wie weet", antwoordde hij lachend. "Ik denk dat het onwaarschijnlijk is. Mijn focus zal op de Tour de France liggen natuurlijk. Maar ik ga niet nu al nee zeggen." In 2015 probeerde Alberto Contador nog de dubbel Giro-Tour. Hij won de Giro d'Italia, maar werd op gepaste afstand vijfde in Frankrijk.

"De dubbel een keer doen? Dat is een goede vraag", knikte Froome. "We hebben nog geen programma gemaakt voor volgend jaar. Ik zal samen zitten met de ploeg, met mijn trainer Tim Kerrison en dan bepalen we de planning." De Brit kwam nog wel even terug op het Tour-parkoers. "Natuurlijk zijn er weinig tijdritkilometers. Eigenlijk zou de koers dan bepaald moeten worden in de bergen. Maar er zijn maar drie aankomsten bergop. Ik weet niet hoe de Tour gaat lopen. Waarschijnlijk zal er niet veel strijd voor het klassement zijn."

Foto: Cor Vos