Cees Bol eindwinnaar Olympia's Tour, Budding pakt slotrit

Cees Bol eindwinnaar Olympia's Tour, Budding pakt slotrit
  • Cees Bol Cees Bol

Martijn Budding heeft de slotrit in de Olympia's Tour aan zijn erelijst mogen toevoegen. De renner van het Rabobank opleidingsteam, volgend jaar uitkomend voor Roompot Oranje Peloton, kwam als beste uit de bus uit een kopgroep van zeven. Zijn teamgenoot Cees Bol kwam niet veel later veilig over de streep, hij kroonde zich daardoor tot de eindwinnaar. 

De Olympia's Tour, dit jaar met veel grote talenten uit het beloftencircuit, kende een apotheose in de heuvels van Limburg. Een groep van elf renners wist zich vroeg in de wedstrijd af te scheiden van het peloton. Daarbij zaten onder andere Hartthijs de Vries en Pascal Eenkhoorn. Een tweetal voorin vond het echter niet snel genoeg gaan en kozen ervoor samen op pad te gaan. Remi Cavagna (volgend jaar Etixx-Quick Step) en Ole Forfang reden een mooie voorsprong bijeen, maar werden toch vrij snel teruggegrepen.

Vervolgens ontstond er een kopgroep van zeven, met daarbij wederom Eenkhoorn en ook Budding was nu van de partij. Daarnaast waren onder andere Piet Allegaert en toptalent Amund Grondahl vooraan vertegenwoordigd. Het zevental kon voor de overwinning rijden. Op het laatste klimmetje naar de aankomst toonde Budding aan de beste te zijn. Het was dubbel feest voor het volgend jaar stoppende Rabobank Development Team, want de eindzege gaat dus naar Bol. Voor de 21-jarige Bol is het zijn eerste overwinning.

Foto: Cor Vos