HomeNieuwsMathieu van der Poel zegeviert in Superprestige Gieten

Mathieu van der Poel zegeviert in Superprestige Gieten

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige van Gieten op zijn naam geschreven. De Nederlander was net iets beter dan we...

Mathieu van der Poel heeft de eerste manche van de Superprestige op zijn naam geschreven. In een spannend duel met Wout Van Aert was de Nederlander net iets beter in Gieten. Laurens Sweeck vervolledigde het podium. 

Lars van der Haar kende een uitstekende start, maar de Europees kampioen viel vervolgens ver terug. In de eerste ronde scheidden de beste zich direct af van de rest. Tom Meeusen nam de leiding, maar op het moeilijkste gedeelte waren het toch Van Aert en Van der Poel die met z’n tweeën voorop raakten. Op het technische gedeelte oogde de Nederlander sterker en in het mulle zand sloeg hij dan ook een gaatje met de wereldkampioen.

Van Aert kon echter terugkomen na een tuimelpartij van Van der Poel. De wereldkampioen van 2015 sprong over de balkjes, maar bleef met zijn achterwiel haken waardoor hij ten val kwam. Het leek uit te draaien op een tweestrijd, maar Sweeck wist verrassend de oversteek te maken naar de kop van de koers. Lang duurde dat niet, want bij een versnelling van Van Aert werd duidelijk dat de achtervolging teveel energie had gekost voor Sweeck. De topfavorieten gaven elkaar geen centimeter toe waardoor de laatste keer door het zand moest beslissen wie er met de zege aan de haal zou gaan.

Beiden moesten die laatste keer van hun fiets af. Een titatengevecht ontvouwde zich. Van der Poel zat als eerste weer op de fiets en bovendien vloog de ketting van Van Aert eraf. Van der Poel kon daarna eenvoudig naar de zege rijden. Sweeck eindigde als derde. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sanne Cant, terwijl bij de beloften Nederlander Joris Nieuwenhuis als eerste over de meet kwam.

Foto: Cor Vos 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Column | Ik ga al een hele tijd met alle nepbeesten die ik tegenkom op de foto en het is inmiddels een bonte verzameling

Elke gek z'n gebrek. Mathieu van der Poel gaat helemaal op in Fortnite en...

5 Redenen waarmee je je vriendin/vrouw kunt overhalen om ook te gaan fietsen

We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar er zij nog steeds mensen die...

10 Keer ‘haarspeldporno’: zet deze klimmen maar op je bucketlist! 

Dit zijn tien prachtige plaatjes en tegelijkertijd ook tien dikke tips om zelf op te fietsen. Welke van deze wil jij het liefst bedwingen?

Meer zoals dit

Julian Alphilippe over zijn comeback: ‘Vreemd om met slechte benen te rijden, maar alles voor het WK en Lombardije’

Julian Alaphilippe staat vandaag aan de start van de Tour of Leuven, de nieuwe...

Dylan Teuns per direct naar Israel-Premier Tech: ‘Vertrouwensbreukje met Bahrein maar ook UCI-punten van belang’

Dylan Teuns is niet langer renner van Bahrein-Victorious. In onderling overleg met het management...

Tim Merlier over transfer naar Soudal – Quick Step: ‘Een droomkeuze, terwijl het bij Alpecin-Deceuninck financieel niet liep zoals ik hoopte’

Tim Merlier stapt volgend seizoen over naar het Soudal-Quick Step van Patrick Lefevere. Geen...