Gemengde gevoelens bij Bardet na Lombardije

Romain Bardet werd gisteren vierde in de Ronde van Lombardije. Hij verloor op vijf kilometer van het einde de aansluitin...

Gemengde gevoelens bij Bardet na Lombardije
  • Romain Bardet Romain Bardet

Romain Bardet finishte gisteren als vierde in de Ronde van Lombardije. Lange tijd leek de Fransman te kunnen gaan sprinten voor de zege, maar de kopman van Ag2r-La Mondiale kon het na een aanval van de latere winnaar Esteban Chaves niet bolwerken zijn concurrenten te volgen. Dat zorgde na afloop voor mixed feelings bij de nummer twee van de Tour de France van dit jaar. 

"Ik ben gefrustreerd, omdat ik explosiviteit miste in de finale. Ik had last van kramp", zo laat hij Cyclingnews weten. "Ik heb er een klein beetje spijt van dat we niet honderd procent samenwerkten op de Selvino. Als we dat hadden gedaan denk ik niet dat Diego Rosa had teruggekomen. Vanaf het moment dat we met vier waren, was er een plek te weinig voor het podium en ik wist dat de laatste klim me minder goed lag. Maar ik het alles gegeven dat ik in me had. Het was een geweldige koers."

Bardet kijkt terug op een super seizoen, zo zegt hij zelf. "Lombardije is het einde van het seizoen. Ik werd tweede in Oman in februari en vierde in Lombardije in oktober. In het midden van het seizoen reed ik een geweldige Tour de France, het is een geweldig seizoen geweest. Ik had graag op het podium geëindigd. Er is altijd werk te verzetten in de winter om het volgende seizoen nog sterker te zijn."

Foto: Cor Vos