Manager Bora-Hansgrohe doet boekje open over transfer Sagan

Ralph Denk, manager van Bora-Hansgrohe, vertelde over de transfer van Peter Sagan. Die rijdt de komende drie jaar voor d...

Manager Bora-Hansgrohe doet boekje open over transfer Sagan
  • BORA-hansgrohe BORA-hansgrohe
  • Peter Sagan Peter Sagan

Ralph Denk, manager van Bora-Hansgrohe, deed een boekje open over de transfer van Peter Sagan. Die rijdt de komende drie jaar voor de Duitse ploeg.

Dat deed hij tegen het Amerikaanse VeloNews. "Ik was heel erg proactief", stelde de Duitser. "Ik heb gepraat met Giovanni Lombardi, manager van Sagan. Die kende ik al heel lang heel goed omdat we samen koersten."

Na het gesprek met Lombardi, ontmoette de Duitser de huidige wereldkampioen. "En toen ging het allemaal heel erg snel." Denk vindt vooral dat Sagan en hij dezelfde filosofie over wielrennen hebben. "En toen we hem overtuigd hadden, werd het eenvoudig om Specialized en Hansgrohe aan ons te binden."

Doelen

"En dat kwam allemaal door Bora", gaat de manager van Bora-Hansgrohe verder. "Hun steun maakte het mogelijk om Sagan aan ons te binden. Toen hij binnen was, werd alles makkelijker. Is Sagan er, is Specialized over te halen. Is Sagan er, is het makkelijk een co-sponsor te vinden. Hansgrohe stond te popelen toen ze wisten dat we Sagan aan hadden getrokken."

Ook Rafal Majka, ploeggenoot van Sagan bij Tinkoff, komt over. De bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen moet de klassementsrenner worden. "Bora-Hansgrohe heeft dan ook twee doelen", stelt Denk. "Aan de ene kant de klassiekers, zoals de Noordelijke klassiekers. En aan de andere kant hebben we Rafal, die voor een podium in een grote ronde kan gaan."

Daarnaast heeft Denk zelf ook twee grote doelen: "De WorldTour halen, maar dat ligt aan de UCI. En het opleiden van Duits talent."

Foto: Cor Vos