Quintana: 'Op deze manier de Vuelta winnen is heel speciaal'

Nairo Quintana stelde gisteren de eindzege in de Vuelta a España veilig. De Colombiaan vond het een speciale eindzege en...

Quintana: 'Op deze manier de Vuelta winnen is heel speciaal'

Nairo Quintana stelde gisteren de eindzege in de Vuelta a España veilig. De Colombiaan vond het een speciale eindzege en was blij voor zijn ploeg.

"Toen ik gisteren de streep passeerde, kwam er een gevoel van rust en vreugde bij me", tekent Movistar op uit de mond van hun kopman. "Ik heb alles te danken aan de geweldige ploeg die hier aanwezig was. Ze hebben me vanaf de start geholpen en op ieder moment waren ze er. Renners, mechaniekers, masseurs... Iedereen heeft voor me gezorgd en me geholpen. Zij verdienen het om te delen in de vreugde."

De Colombiaan sprak over een moeilijke periode voor de Vuelta. "Ik kwam met dezelfde instelling als in de Tour, maar met meer rust. Tijdens de trainingen voorafgaand aan de Vuelta voelde ik dat een goed resultaat mogelijk was. De ploeg heeft me daarna vertrouwen gegeven. Via een goede ploegentijdrit en een sterk collectief de eerste dagen hebben ze dag voor dag mij kunnen helpen."

Grote waarde

"Al op de Camperona toen ik meters kon pakken op de concurrenten wist ik dat ik erg goed was", vervolgt Quintana. "Op La Covadonga kon ik dat nog eens laten zien. Richting Aramon Formigal hebben we ook als ploeg laten zien dat we hier alleen waren voor de eindwinst. De ploeg was die dag geweldig om mij de tijdswinst te bezorgen die ik nodig had om het verlies in de tijdrit te kunnen verdedigen. Ook op de Aitana heb ik daardoor rustig kunnen rijden."

De eindwinst in de Vuelta heeft veel waarde voor de Colombiaanse ronderenner van Movistar. "Dit heeft een grote waarde inderdaad. Het Tourpodium heb ik gehaald met mijn klasse, niet met mijn benen. Ik voelde me niet goed, terwijl dat hier wel het geval was. Bijna iedere grote ronderenner was hier aanwezig. Een goede Froome, Contador die je nooit uit het ook mag verliezen, Chaves en zijn Orica-ploeg. Op deze manier winnen, met die rit naar Aramon Formigal erbij, geeft me een heel speciaal gevoel."