LottoNL-Jumbo had geslaagde Vuelta ondanks val Kruijswijk

Kopman van LottoNL-Jumbo Steven Kruijswijk viel al in de vijfde etappe van de Vuelta uit. Toch kan de ploeg spreken van...

LottoNL-Jumbo had geslaagde Vuelta ondanks val Kruijswijk
  • Afbeelding van Steven Kruijswijk Steven Kruijswijk

Kopman van LottoNL-Jumbo Steven Kruijswijk viel al in de vijfde etappe van de Vuelta uit. Toch kan de ploeg spreken van een goede Vuelta.

Dat zegt ploegleider Addy Engels in een persbericht van de ploeg dat terugblikt op de afgelopen Vuelta. "De valpartij van Steven was een enorme domper voor ons. We kwamen met klassementsambities naar de Vuelta en dan is het slikken als je kopman wegvalt. Ook het verlies van Enrico Battaglin, net als Kruijswijk gevallen in de vijfde etappe, deed pijn."

"Na het verlies van Steven zijn we direct bij elkaar gaan zitten en bepaalden we opnieuw de strategie", gaat Jan Boven verder. "Het was wennen aan de nieuwe rollen, maar de renners pakten dat goed op. We zijn tevreden met de behaalde resultaten. Een ritwinst en een tiende plaats in het klassement zorgen voor tevredenheid."

Gesink

Die ritwinst kwam er op de Aubisque. Robert Gesink bleek de sterkste, na een lange dag bergop en bergaf. Hij vervulde in deze Vuelta een nieuwe rol, door steeds in de lange vlucht op zoek naar ritwinst te gaan. Hij werd een keer eerste, tweede, derde en vijfde.

"Zo wilde ik eigenlijk ook in de Tour gaan koersen, maar het seizoen liep anders", aldus de renner uit Varsseveld. "Misschien is het wel iets voor in de toekomst. Het spel om in de beslissende ontsnapping te geraken, de juiste dag en het juiste moment te kiezen is lastig. Ik heb veel gehad aan deze Vuelta. Ik heb veel geleerd voor de toekomst en weet waar ik me moet verbeteren. Maar ik ben blij met de prestaties."

Bennett

Dan was er ook nog George Bennett. Hij kwam sluipenderwijs naar de top tien van het klassement gekropen. Onder andere de etappe naar de Aubisque zorgde voor die nieuwe strijd voor de Nieuw-Zeelander. Uiteindelijk werd de kiwi tiende. "Ik had dit nooit verwacht en ben enorm blij", zegt Bennett.

"Ik kwam naar de Vuelta om te werken voor Steven", vertelt de Nieuw-Zeelander van LottoNL-Jumbo. "Na zijn uitvallen ben ik dag per dag gaan leven voor het klassement. Gesink heeft me onder zijn hoede genomen. Ook Tankink en Van Emden deden dat als ervaren jongens. Ik heb veel aan de hulp van Gesink gehad."