HomeNieuwsTony Martin de snelste in individuele tijdrit Tour of Britain

Tony Martin de snelste in individuele tijdrit Tour of Britain

Tony Martin won de individuele tijdrit in de Tour of Britain. Later vanmiddag staat het tweede deel van de zevende etapp...

Tony Martin won de individuele tijdrit in de Tour of Britain. Later vanmiddag staat het tweede deel van de zevende etappe op het programma.

De voorlaatste dag van de Tour of Britain zou worden gekleurd door twee etappes. In de ochtend zou een tijdrit van vijftien kilometer in Bristol het klassement voor een groot deel in een definitieve plooi leggen. Vanmiddag volgt nog een rit in lijn in en rond Bristol van negentig kilometer.

De bergrit van gisteren had het klassement al meer cachet gegeven. Wout Poels won, maar had zichzelf eerder deze week laten uitschakelen voor de eindzege. Tom Dumoulin werd derde en stond in het klassement tweede achter Steven Cummings. Het gat van 49 seconden leek echter onoverbrugbaar.

Tegen de klok

Maar met Rohan Dennis op twee seconden achterstand van de Limburger werd het nog interessant om de tweede plaats. Tony Martin was de voorlopig beste met een tijd van 18’06”, toen de klassementsrenners aan de slag gingen voor hun tijdproef.

Halverwege de tijdrit was Rohan Dennis de snelste. Hij leek goed op weg om Dumoulin van de tweede plaats af te stoten. Maar Dennis was aan de streep drie seconden trager dan Martin. Dumoulin eindigde op twee seconden achter zijn Australische concurrent als derde. Cummings klokte een tijd van 18’22” en kon zo vrijwel zeker zijn van eindwinst.