Quintana: 'Het leek wel alsof Froome vloog in de tijdrit'

Nairo Quintana verloor in de tijdrit in de Vuelta gevoelig veel tijd. De Colombiaan gaat met een kleine anderhalve minuu...

Quintana: 'Het leek wel alsof Froome vloog in de tijdrit'

Nairo Quintana verloor in de tijdrit in de Vuelta gevoelig veel tijd. De Colombiaan gaat met een kleine anderhalve minuut voorgift de laatste bergrit in.

De leider van de Vuelta was achteraf lovend voor zijn grote concurrent Chris Froome. "Het leek wel of hij vloog", vertelde de Colombiaan. "Hij was nog sneller dan we hadden verwacht. Ik had gehoopt minder tijd te verliezen."

Quintana ging goed van start in de tijdrit. Op het eerste tussenpunt had hij ongeveer driekwart minuut achterstand op zijn Britse tegenstrever. Aan de tweede tijdmeting was dat echter al verdubbeld. Uiteindelijk verloor hij twee minuten en zestien seconden op Froome.

Aitana

En dus wordt het morgen nog spannend in de laatste bergetappe. De slotklim, de Alto de Aitana, zal bepalen over het lot van de renners. De anderhalve minuut die de Colombiaan nog heeft, zouden normaal gesproken genoeg moeten zijn. Tot nu toe heeft de Colombiaan bergop nog geen moment van zwakte vertoond ten opzichte van Froome.

"Mijn benen voelen nog steeds goed aan", stelt de kopman van Movistar met zelfvertrouwen. "Ik heb een goede voorsprong en die zal ik verdedigen. We mogen als team geen moment verslappen, want het zal een gevecht worden. Froome gaat zonder meer aanvallen, mijn enige opdracht is om hem te volgen."