Vos winnares in tweede rit in lijn Lotto Belgium Tour

Marianne Vos heeft de tweede etappe in lijn van de Lotto Belgium Tour op haar naam geschreven. Ze klopte Giorgia Bronzin...

Vos winnares in tweede rit in lijn Lotto Belgium Tour

Marianne Vos heeft de tweede etappe in lijn van de Lotto Belgium Tour op haar naam geschreven. Ze klopte Giorgia Bronzini in Lierde.

Nadat Annemiek van Vleuten bij haar rentree eergisteren meteen de proloog van de Lotto Belgium Tour won, was gisteren Lucinda Brand aan het feest. Ze won de eerste etappe en pakte de leiderstrui over van de Nederlandse van Orica-AIS.

Vandaag een etappe van en naar Lierde. Net iets meer dan honderd kilometer zou de etappe omvatten. Vos versloeg de Italiaanse Giorgia Bronzini en de Belgische Lotte Kopecky.

Nummer negen

Het is al de negende overwinning dit jaar van de Brabantse. Dit jaar kwam ze terug van zware blessures die haar de laatste jaren van haar topniveau afhielden. Ze klopte Bronzini in een massasprint, een teken dat het goed zit.

Bij die negen overwinningen zaten onder meer een ritzege in de Aviva Womens Tour, een Britse WorldTour-koers voor vrouwen. Daarnaast won ze ook drie etappes in de Thüringen Rundfahrt.

Morgen staat de slotrit van de Lotto Belgium Tour op het programma, die een kleine honderd kilometer bedraagt. Plaats van bestemming? Geraardsbergen. De slotetappe van de Vlaamse rittenkoers voor vrouwen zal waarschijnlijk spektakel opleveren.