Purito ziet af van pensioen en rijdt onder meer nog in Lombardije

'Purito' Rodríguez komt terug op zijn eerdere besluit om te stoppen. Dat meldt Freddy Maertens, de perschef van zijn plo...

Purito ziet af van pensioen en rijdt onder meer nog in Lombardije

'Purito' Rodríguez komt terug op zijn eerdere besluit om te stoppen. Dat meldt Philippe Maertens, de perschef van zijn ploeg Katusha.

Aanvankelijk zou Joaquím Rodríguez Oliver stoppen na de Olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro. In juli al nam de pocketklimmer afscheid van het Spaanse publiek in de Clásica San Sebastian.

Op de rustdag van de Ronde van Spanje besprak de Spanjaard met zijn ploeg Katusha de mogelijkheden over een afscheidstournee. Die zal bestaan uit drie Italiaanse koersen. Milaan-Turijn, de Ronde van Piëmonte en de Ronde van Lombardije zijn de laatste eendagskoersen van Rodríguez. Daarna volgt nog de Abu Dhabi Tour.

Niveau

"Het klopt dat hij terugkeert in competitie in die genoemde wedstrijden", stelt Maertens. Purito was gisteren aanwezig bij de zeventiende etappe van de Vuelta, omdat deze in zijn eigen provincie Catalonië plaats vond. De Spanjaard was ook bij TVE in de uitzending te horen.

"Het afzien van deelname aan de Vuelta was goed voor hem", stelt Maertens. "Het kan uiteindelijk goed zijn om die laatste wedstrijden te doen. Misschien verrast hij ons. Hij heeft weinig training nodig om echt goed te zijn, dus het kan zomaar. Deze keer hebben we het wel echt over zijn laatste wedstrijden als wielerprof."