Mollema grijpt nipt naast eindzege Tour of Alberta

Bauke Mollema is er niet in geslaagd om de seconde achterstand die hij had op leider Robin Carpenter in de Tour of Alber...

Mollema grijpt nipt naast eindzege Tour of Alberta
  • Afbeelding van Bauke Mollema Bauke Mollema

Bauke Mollema is er niet in geslaagd om de seconde achterstand die hij had op leider Robin Carpenter in de Tour of Alberta, goed te maken. De laatste etappe in de Canadese ronde was een prooi voor oudgediende Francisco Mancebo.

Het is Bauke Mollema niet gelukt om voor het tweede jaar op rij de Tour of Alberta te winnen. De kopman van Trek-Segafredo komt een seconde tekort voor de eindzege.

In de slotetappe wist Robin Carpenter (Holowesko-Citadel Racing Team) stand te houden, waardoor de Amerikaan er met de overwinning vandoor gaat. De 40-jarige Francisco Mancebo (Skydive Dubai Pro Cycling Team-Al Ahli Club) wist op een slimme manier het razende peloton voor te blijven en de etappezege te grijpen.

''We wisten dat we er een harde wedstrijd van moesten maken en proberen Carpenter te isoleren", zegt Mollema na afloop. "In de laatste drie ronden gaven we daarom vol gas op de beklimmingen. Zelf probeerde ik het twee ronden voor het einde op de steile klim, maar het lukte me niet Carpenter te lossen. Petje af voor hem, hij reed sterk en ook zijn team hielp hem goed.''

Foto: Cor Vos